Teamviewer: mások gépének irányítása

Hányszor kerültünk már olyan helyzetbe, hogy jó lett volna hozzáférni kollégánk vagy barátaink gépéhez, megmutatni egy trükköt, esetleg fájlokat megosztani…

A legújabb Magyar nyelvű TeamViewer:


TeamViewerQS v4.0.5543

 

Korábbi Magyar verziók a lap alján!

Vissza a Letöltések oldalra

 
 

TeamViewer QuickSupport ismertető

Egy telepítést nem igénylő, rendszergazdai jogosultság nélkül futtatható kiegészitő alkalmazás. Kizárólag bejővő kapcsolatok fogadására alkalmas, kimenő kapcsolatok létrehozására nem használható. A modult azon a gépen kell elhelyezni és adott esetben futtatni, amelyet a távolból szeretnénk irányítani. Nincs más dolgunk, mint elindítani a programot, a megjelenő ablakban látható ID és Jelszó adatokat pedig eljuttatni a partnerünknek. A kapott ID és Jelszó azonosítókkal, partnerünk csatlakozni tud gépünkhöz és a távolból vezérelheti azt. A programnak futnia kell ez idő alatt. Ha bezártuk,akkor a kapcsolat azonnal megszakad. Újrainditás esetén új jelszó generálódik !!! - Egy azonos gépen az ID / Azonositó / az állandó.

 

TeamViewer leírás

Sajnos a megoldás a legtöbb esetben nem triviális: a különböző megosztott mappák és hasonló szolgáltatások csak kényszermegoldások. A legjobb az lenne, ha teljes hozzáférésünk lenne a „távirányított” gépre, a fájlokon keresztül az operációs rendszerig. A Teamviewer nevű ingyenes szoftver minderre képes, lássuk hogyan!

A legjobb az egészben, hogy a szoftvert (ha ezt az opciót választjuk) még installálnunk sem kell, egyszerűen elindítjuk, és máris működik. Ez az opció nagyon hasznos, ha publikus helyekről szeretnénk hozzáférni egy másik számítógéphez. A dolog működésének egyetlen (fontos) feltétele van: a teamviewer-nek futnia kell azon a gépen is, amelyiket irányítani akarjuk. Ha mindkét gépen fut a szoftver, nincs más dolgunk mint beírni távoli gép azonosítóját, azaz ID-jét. (a gépek ID-jét a szoftver elindítása után kijelzi).

  4.x kiadás


TeamViewerQS v4.0.5503

TeamViewerQS v4.0.5518

  4.0 kézikönyv letöltése

   3.x kiadás
 

TeamViewerQS v3.6.5523

3.6 kézikönyv letöltése

 

 

Az angol nyelvű TeamViewer QuickSupport itt tölthető le!

Csatlakozás előtt számos lehetőség közül választhatunk: van csak fájlmegosztás (másolás, törlés és megnyitás), de van „prezentációs” mód is: ekkor teljes vezérlést kapunk a távoli gép munkaasztalához, mintha csak a saját PC-nk előtt ülnénk. Ezen felül választhatjuk a rendszergazdák által jól ismert VPN módot is. A fájlátvitel a legkönnyebben használható szolgáltatás: gyakorlatilag olyan, mint egy FTP, vagy bármilyen fájlkezelő. Aki látott már Total Commander-t vagy bármilyen FTP klienst, az könnyedén el fog boldogulni ezzel a felülettel is.

A prezentációs mód már jóval izgalmasabb és több mindenre is használható. Ebben az esetben (persze, csak ha a távoli gépen is engedélyezve van), akár teljes hozzáférést is kaphatunk a távirányított számítógéphez, programokat és rendszerablakokat nyithatunk meg és használhatunk – az apró sebesség különbséget leszámítva (hiszen távoli eléréssel minden egy kicsit lassabban reagál) teljesen olyan mintha ott ülnénk a szóban forgó PC előtt. Ez főleg hibaelhárításnál lehet hasznos, de oktatási célokra is remek, sőt akkor is nagyon hasznos, ha saját, bekapcsolva hagyott gépünket érjük el valahonnan messziről:-) 

A szoftver a biztonságra is ügyel: a hozzáféréseket csoportokba rendezhetjük, biztonsági szint szerint, így pontosan megadhatjuk, hogy kik- honnan, és milyen mélységig férhetnek hozzá a gépünkhöz. Persze akárki nem kutakodhat a gépen, pontosan ezt van hivatva kivédeni az azonosító (ID), ráadásul még egy jelszó is van az ID számon kívül.

A Teamviewer működik tűzfalakon keresztül is, sőt a kapcsolat nincs két felhasználóra korlátozva, akár több személy is prezentálhat ugyanazon a gépen. A biztonságért az ún. RC4 session kódolás felelős, amely minden adatot kódolva küld el a hálózaton keresztül, ez RC4 a szabvány SSL protokollra épül, tehát elég biztonságos, és persze minden hozzáférés (és próbálkozás) logolva van. Ha tehát irányítani akarjuk valaki gépét, csak kérjük meg, hogy töltse le az alig 1MB méretű szoftvert, adja meg azonosítóját, és máris indulhat munka (vagy a móka…). Otthoni használatra teljesen ingyenes!