<< Előző cikk                                                                                                     Következő cikk >>

2010. március 21.

 

Ingyen szoftver minden napra!


Az alábbiakban két olyan weblapot mutatnék be nektek, amelyről teljes verziós játékokat és programokat lehet letölteni, mégpedig legálisan és teljesen ingyen.

A Giveaway of the Day oldalon minden nap egy kereskedelmi szoftver teljes verziója érhető el. Mint tudjátok a kereskedelemben kapható, legálisan megvásárolható szoftverek nem kevés pénzbe kerülnek. Természetesen (egy-két kivételt eltekintve) ezeknek a programoknak létezik, kipróbálható/teszt verziója is, amellyel a vásárlás elött le tudjuk mérni a program képességeit. Ezek a programok általában idő vagy funkciókorlátozásokkal működnek, tehát az időkorlát lejárta után már nincs lehetőségünk a program használatára, mivel az nem hajlandó elindulni többé.
A funkciókorlátozásokkal működő verziók, lehet, hogy korlátlan ideig használhatóak, de mi értelme például egy képszerkesztő programnak, ha a mentés funkciója le van tiltva.

Mit tehetünk ilyenkor?
Természetesen a legális utat járva, meg kell vásárolnunk a terméket, ami akár több százezer forintunkba is kerülhet.

A Giveaway of the Day egy köztes alternatívát kínál, elég fifikás módon.

Mondjuk, ha a realitásoknál maradunk, azt azért nem mondhatnám, hogy több százezer forint értékű szoftvereket tölthetünk le innen, de azért néha itt is találkozhatunk egy-egy gyöngyszemmel.

Most kérdezhetnénk azt, hogy ebbõl mi hasznuk van a programkészítõknek?

A válasz erre az oldal hatalmas látogatottsága. A letölthetõ promóciós termék mellett az adott cég további megvásárolható termékei is fel vannak tüntetve illetve meg is rendelhetõek innen, hátha ez kedvet szolgáltat az ide látogatóknak a vásárlásra. Az akció kulcsszava a reklám szó. Mivel az  ingyenesen letölthetõ programok idevonzzák a látogatókat, a komoly látogatottsági arány pedig az ide kitett promóciós illetve további szoftvereknek biztos reklámot garantál.

De még mielött a hír hallatán felhõtlen örömünkben táncra perdülnénk, azt azért el kell mondanom, hogy vannak megkötések is. Az elsõ és legfontosabb megkötés talán, hogy csak 24 óra áll rendelkezésünkre a program és az ahhoz mellékelt aktiváló eszköz letöltésére és telepítésére. A programhoz mellékelt aktiváló eszköz valamilyen úton-módon figyeli az adott program promóciós idõkorlátját az interneten keresztül és ha nem telepítjük fel a programot az engedélyezett promóciós idõszakon belül, késõbb azt már nem tehetjük meg. Magyarul szólva, ezek a programok csak egyszer telepítõs szoftverek. Korlátlan ideig mûködnek, viszont ha eltávolítjuk a gépünkrõl vagy újratelepítjük a Winfost, már nem lesz  módunk azok ismételt telepítésére. További megkötés, hogy az innen letölthetõ promóciós termékekhez, nem jár technikai támogatás és ingyenes frissítési lehetõség sem.

Miután lejár a 24 órás promóciós idõszak a szoftverek továbbra is elérhetõek lesznek az oldalról, viszont ekkor már a zsebünkbe kell nyúlnunk ahhoz, ha magunkénak szeretnénk tudni azokat. Ügyes reklámfogás, nem vitás!

A hatalmas sikerre tekintettel a kereskedelmi szoftverek mintájára az oldal üzemeltetõi a játékokra is kiterjesztették a promóciós lehetõséget. A Game Giveaway of the Day oldalról fizetõs játékok, ingyenes letöltésére és aktiválására nyílik lehetõségünk. A letöltési és aktiválási szabályok megegyeznek a Giveaway of the Day oldal kapcsán ismertetett szabályokkal.

 

Written by Zityi


<< Előző cikk                                                                                                     Következő cikk >>