2012. évi hírek


2012.11.02.


Sziasztok!
Elég rég volt már az oldal életében, hogy az egymást követő frissítések között ilyen rövid idő teljen el.
Bár a kezdeti időkben, akár napi szintű frissítések is előfordulhattak nálunk, ez az utóbbi időben jelentősen leredukálódott 2-3 hónapra.

Fordítási alapanyag továbbra is bőven van, és a vállalkozó kedv sem csappant egy fikarcnyit sem, csak a fránya weboldal frissítésekkel állok hadilábon. Ha választani kell a fordítás és a weblapfrissítés között, én mindig az előbbit választom, épp ezért csak gyűlnek és gyűlnek az elkészült fordítások a gépemen. Most jöjjön jó pár elkészült munkánk, szám szerint 27 db, így ezekkel együtt már 1100 fölé emelkedett az oldalról letölthető fordításaink száma.
Elsőként mindjárt jöjjön 5 új hivatalos fordítás.

 


 ExtractNow


Az ExtractNow egy egyszerűen használható segédprogram, többféle archívumtípus gyors és egyszerű kicsomagolására.
Az ExtractNow nem nyújt teljes archiválási megoldást, azaz csomagolásra nem alkalmas, mivel a program elsődleges célja a tömörített archívumok kibontása.

Támogatott formátumok:

zip (+jar,xpi), bzip2 (+bz2,tbz2,tbz), rar, arj, z, lzh (+lha), 7z, cab, nsis, lzma, lzma86, xz (+txz), ppmd, udf, xar, mub, hfs, dmg, compound (+msi,doc,xls,ppt), wim (+swm), iso, chm (+chm,chi,chq,chw,hxs,hxi,hxr,hxq,hxw,lit), split (+001), rpm, deb, cpio, tar, gzip (+gz,gzip,tgz,tpz), mslz, flv, swf, ntfs (+ntfs,img), fat (+fat,img), mbr, vhd, pe, elf, apm, macho, ace, sit
 


 Q-Dir  


A Q-Dir alkalmazás a Windows Intéző leváltásra alkalmas program, mely akár négy könyvtár egyidejű megjelenítését is lehetővé teszi, nagymértékben megkönnyítve a fájlműveleteket.
Felületét tetszés szerint beállíthatjuk, átrendezhetjük, a gyakran használt mappákhoz gyors linket készíthetünk.
 


 Password Depot


A Password Depot egy hatékony és felhasználóbarát jelszókezelő, amely segítséget nyújt a különböző jelszavak, valamint hitelkártya adatok, bizalmas információk, dokumentumok és szoftverlicencek biztonságos kezelésében
.
A programot első lépésben egy fő jelszóval kell ellátnunk, így a későbbiekben, csak a megfelelő jelszó birtokában férhetünk hozzá a programhoz illetve az abban tárolt adatokhoz.
A legjobb védelem az adatoknak a kettős Rijndael 256 kódolás. Automatikusan ellenőrzi a vágólapot/memóriát és bejelentkezés után, minden érzékeny adatot töröl onnan.
 


Blu-ray Player


A Macgo Blu-ray Player a világ első univerzális médialejátszó szoftvere Mac és PC-re, amely támogatja a Blu-ray lejátszást az iPhone/ iPad/ iPod touch via AirX eszközökön. Bármilyen videó, audió, zene, fotó és filmformátum lejátszására képes. A Blu-ray Player for Mac nem csupán Blu-ray lemezeket játszik le, de minden más optikai médiát is képes beolvasni. Le tudja játszani a Blu-ray lemezek tartalmát, ha a géphez megfelelő külső Blu-ray írót csatlakoztatunk, vagy Mac Pro esetén beszereljük ezt a meghajtót.
 


Hardwipe


A Hardwipe egy ingyenes adatmegsemmisítő és merevlemez tisztító/törlő alkalmazás Windows operációs rendszerre. Használható végleges törlésre vagy a merevlemez vagy hordozható tároló adatainak törlésére. Törölhetjük vele a teljes meghajtót, egyénileg kiválasztott fájlokat és akár a meghajtók nem használt lemezterületét is. Többféle módszerrel képes törölni, majd felülírni korábbi adatainkat, így azokat - elvileg - már nem lehet visszaállítani semmilyen szoftverrel.
 


 acdVIDEO

Az acdVIDEO Converter 2 Pro egy egyszerűen használható HD videó konvertáló program, amelynek segítségével gyorsan és könnyedén konvertálhatunk ide-oda a népszerű média formátumok között. Továbbá a letöltött videókban található zenék kiemelésére és Mp3 formátumú mentésére is alkalmas.
Az exkluzív Pro eszközpanel segítségével, további információkat kaphat a konvertált videóról: beállíthatja a kimeneti fájl hangerejét, állóképeket készíthet, kivághatja kedvenc részeit, stb.!

 


Engelmann apps

A következő fordítások, még valamikor az év elején készültek.
Mivel 15 db
Engelmann Media termékfordításról van szó, nem bocsátkoznék részletekbe a programfunkciók ismertetését illetően. Az alábbiakban a lefordított alkalmazások neveit sorolnám fel, amelyet a Letöltések rovatból le is szedhettek.
Ezek a következők:

Engelmann android converter 1.10.0412 ; Engelmann Cinema HD 2.09.518 ; Engelmann DVR Converter 3.0.11.404 ; Engelmann freeTunes 3.0.11.1100 ; Engelmann i-Studio 6.0.11.900 ; Engelmann MakeMe3D 1.2.11.1100 ; Engelmann Mobile Video 2.11.713 ; Engelmann MovieSaver 3.0.11.1100 ; Engelmann MyTube BigPack 4 HD 4.0.10.1217 ; Engelmann Photomizer 2.0.12.314 ; Engelmann Photomizer Pro 2.0.12.314 ; Engelmann Photomizer Retro 2.0.12.314 ; Engelmann Photomizer Scan 1.0.11.1213 ; Engelmann VideoMizer 1.2.11.900 ; Engelmann Videomizer 2_2.0.12.326.
 


Video Converter

Az Aiseesoft Total Video Converter Platinum mindenes DVD és videó konvertáló, átalakító program. Beépített szerkesztő funkciói teszik igazán használhatóvá – különböző effekteket adhatunk a videókhoz, vághatjuk, vízjelezhetjük, eltávolíthatjuk a régióvédelmet stb… A videók konvertálásánál számtalan formátumot támogat, úgy mint MP4, MKV, WMV, AVI, H.264/MPEG-4 AVC, FLV, 3GP, DivX, VOB, HD videó stb. Továbbá képes kiemelni a videókból az audió fájlokat és átkonvertálni azokat AAC, AC3, AIFF, MP3, M4V, MP2, WAV, WMA, stb. formátumokba.
 


Xilisoft DVD Ripper

A Xilisoft DVD Ripper Ultimate egy nagyszerű DVD rippelő szoftver, amely nagy segítségünkre lehet egy adott DVD film AVI, MPEG1/MPEG2/MPEG4, WMV, DivX, MP4, H.264/AVC, RM, MOV, M4V, XviD, 3GP, VOB, FLV, SWF formátumokba mentésénél. A program akár a videó hangsávjainak mentésére is lehetőséget ad, így azokat MP2, MP3, WMA, WAV, RA, M4A, AAC, AC3, OGG, AU formátumba menthetjük vagy a filmekből filmkockákat csenhetünk JPG, PNG, GIF, BMP formátumba. A DVD videót akár több részre is feldarabolhatjuk.
Gyors műveleti sebesség, gyönyörű kimeneti kép és hangminőség és mindezek mellett könnyű használat jellemzi ezt a kiváló programot.

 


Audio Converter


A Xilisoft Audio Converter egy rendkívül egyszerű és kényelmes módot kínál a legnépszerűbb audió formátumok átkonvertálásához. Csupán annyi a dolgunk, hogy kijelöljük a fájlokat, majd a kívánt célformátumot. A program számára nincs akadály, a létező összes formátumot képes átdolgozni, legyen az MP3, WMA , WAV , AAC , FLAC , OGG , APE, stb.
Audió fájlokat exportálhatunk különböző videó formátumokból: AVI , WMV , MPEG , MP4-et MP3-ba.

 


 DivX Plus


A DivX Plus egy MPEG4 kódekcsomag, ingyenes lejátszóval (DIVX, AVI), időkorlázotott átalakítóval (15 napos használattal), valamint böngésző beépülő modulokkal (Internet Explorer, Firefox). Újdonságok: interaktív videó menük, XSUB feliratok kezelése, többsávos audió, AAC, HD-videó, valamint H-264 (MKV) támogatás.
A DivX mindent tartalmaz, amire csak szükség lehet a jó minőségű digitális videók készítéséhez és megtekintéséhez: DivX Plus Player, DivX Plus Web Player, DivX Plus Codec Pack, DivX Plus Converter
 


Blu-ray Player


Az Aiseesoft Blu-ray Player egy egyszerűen használható PC-s lejátszó program. Lehetővé teszi a felhasználók számára a Blu-ray filmek otthoni megtekintését kiváló minőségben. Nemcsak a Blu-ray lemezt játssza le, hanem támogatja a Blu-ray mappákból vagy ISO képfájlokból történő lejátszást is. A program a következő formátumokkal is könnyedén megbirkózik: HD videó, AVCHD videó, MTS, M2TS, MXF, TS, TRP, MKV, MPEG, FLV, WMV, MP4, stb.
 


DVD X Player


A DVD X Player egy nagyszerű médialejátszó alkalmazás!
Mint azt a neve is mutatja elsősorban DVD fájlok lejátszására, de számtalan más formátumot is kezel!
Érdekessége, hogy a lejátszott műsor rögzíthető is (csak dvd fájlok esetében).
Kitűnően testreszabható kép és hangbeállitási lehetőség jellemzi.



 



2012.
10.15.

Sziasztok!
A mai nap ismét egy jelentősebb évforduló az oldal életében, ugyanis napra pontosan 5 éve annak, hogy a virtuális térben útjára bocsájtottuk weboldalunkat.
Saját fordítói tevékenységem kezdete viszont ennél jóval korábbra tehető, úgy nagyjából a 2001-2002-es évekre, vagyis már az is egy évtizedes múltra tekint vissza.

Állandó társaim a csatasorban Latcyba és LaMoLa, akikkel azt hiszem az oldal indításával egyetemben, letettük örök barátságunk alapkövét is. Ők azok, akikre mindig számíthatok a kezdetek óta és remélem ez a jövőben is így marad.

Számvetést nagyon nem szeretnék tartani. Legyen elég annyi, hogy ez nagyon hálátlan és extra kitartást igénylő feladat. Sajnos az ember az évek alatt annyit nem érdemelt meg, hogy említést tegyenek róla a tisztelt PC-s szaklapok, annak ellenére, hogy CD/DVD mellékletükön nem egyszer szerepeltek az általunk készített fordítási munkák illetve több száz program tartalmazza szerte a világban hivatalos fordításainkat.
Ha viszont emberi/hozzáállásbeli oldalról
szemléljük a dolgokat, azt is mondhatnám, hogy valamilyen szinten mi is lehetnénk követendő példa arra nézve, hogy a fanatikus hozzáállás, töretlen lelkesedés és a befektetett munka hozzánk hasonlóan másokat is önzetlen/ingyenes munkára sarkalljon. És bár az évek tapasztalatai mást sugallnak, mi akkor is járjuk tovább megkezdet utunkat, bizonyítva ezt az alábbi fordításokkal is.
 


 Game Booster

A Wise Game Booster program feladata a PC sebességének összhangba hozása a legújabb játékokéval. Még a kezdő felhasználók is könnyedén elboldogulnak az egy kattintással végrehajtható optimalizálási feladatokkal, úgymint memória-felszabadítás, processzor-optimalizálás, felesleges háttérfolyamatok és Windows-szolgáltatások leállítás. A program letölthető változata, már alapból tartalmazza a magyar nyelvet, de néha érdemes ránézni az oldalunkon található Letöltések rovatra, mivel itt mindig a legfrissebb nyelvi állomány érhető el.
 


 Wise Uninstaller

Idővel, a számítógép működése lomhává válhat a rendszerbe telepített rengeteg programnak köszönhetően. Az ingyenes Wise Program Uninstaller segít a nem kívánatos programok normál, vagy kényszerített eltávolításában. Továbbá képes az eltávolított programok hátrahagyott bejegyzéseinek felkutatására és törlésére. A program letölthető változata, már alapból tartalmazza a magyar nyelvet, de néha érdemes ránézni az oldalunkon található Letöltések rovatra, mivel itt mindig a legfrissebb nyelvi állomány érhető el.
 


 Memory Optimizer


A
Wise Memory Optimizer segít a szükségtelen alkalmazások által lefoglalt fizikai memória felszabadításában és optimalizálásában a PC teljesítményének fokozása érdekében.
A program letölthető változata, már alapból tartalmazza a magyar nyelvet, de néha érdemes ránézni az oldalunkon található Letöltések rovatra, mivel itt mindig a legfrissebb nyelvi állomány érhető el.
 


 PowerDVD

A Cyberlink PowerDVD v12.0.2118.57 DVD-filmek lejátszására alkalmas szoftver, amely a DVD Karaoke, Dolby Surround, mellett MPEG2-HD, MPEG-4 AVC (H.264), DivX Pro és WMV-HD, valamint Blu-ray támogatással rendelkezik. Újdonságok: HD videók és audiók támogatása, filmek keverése a movie remix segítségével, kategorizálás, online elérés a MoovieLive.com oldalon keresztül. Audiók: CyberLink Virtual Speaker, CyberLink Headphone, MLP lossless, Dolby Pro Logic Iix, Pitch scaling technology, Audio equalizer presets, Audio visualizations, Direct 96/24 output. Videó: CLEV-2, Video smart de-interlacing. Lejátszás: DVD-Audio, külső feliratok.egy ingyenes fájl/mappa rejtő eszköz. A fent említett legújabb verzión kívül a következő változatokhoz készült fordításokat is elérhetitek a Letöltések rovatból: 12.0.1905c.56, 12.0.1905.56, 12.0.1618.54, 12.0.1421.54
 


 ooVoo

Az ooVoo egy chat program, sok hasznos funkcióval, mint videótelefonálás vagy konferenciahívás (legfeljebb 6 ismerőssel). Ezenkívül tartalmazza a szokásos tulajdonságokat is, ilyen a szöveges beszélgetés, fájlküldés (maximum 5 MB/file, prémium számla nélkül). A jelenlegi fordítás a 3.5.3.22 verzióhoz készült és a korábbihoz képest, jelentősen át lett dolgozva.
 


 ImgBurn

Az ImgBurn ingyenes szoftverrel egyszerűen írhatunk fel, illetve készíthetünk BIN, CUE, DI, DVD, GI, IMG, ISO, MDS, NRG képfájlokat a főoldalon megjelenő menük segítségével. Támogatja a többmenetes, UDF, CD, DVD, HD DVD, Blu-ray technológiákat. Automatikus felismerés, sebességbeállítás, valamint igen részletes konfigurálási lehetőség jellemzi. A 2.5.7.0-es legutóbbi verzióhoz készült fordításunk, valamiért nem jelent meg a készítő weboldalán, így ezt a mi weboldalunk Letöltések rovatból tudjátok letölten.
 


 Video Converter

A Xilisoft Video Converter v7.50 egy komplett videókonvertáló alkalmazás minden formátumhoz. A Xilisoft Video Converter egy igazán okos és megbízható konverziós eszköz, mely az összes népszerű formátum között képes konvertálni, legyen szó AVI-ról, MPEG-ről, bármiről.
Ez egy teljesen átdolgozott fordítási verzió. Az általam készített korábbi magyarítások, nem tartalmazták a profil állományok fordításait, mivel nem találtam megoldást a pf kiterjesztésű állomány szerkesztésére. Azóta szerencsére már megoldódott a fent említett fájl szerkesztésének mikéntje, épp ezért ez a változat már tartalmazza a komplett profil fordításokat is!
 


 O&O Defrag Pro

Az O&O Defrag Professional v16.0.139 (32 bit) a lehető legegyszerűbben teszi gyorsabbá a PC-t. Az igényeknek megfelelően 5 féle vizsgálati mód alapján képes dolgozni, melynek köszönhetően a rendszer stabilabb és gyorsabb lesz. Támogatja az eltávolítható lemezeket, automatikusan futtatható a háttérben, és támogatja a notebookokat is.
Operációs rendszerek: Windows™ 2000 Pro, XP Vista® és 7 (32 Bit/64 Bit)

A fent említett legújabb verzión kívül a következő változatokhoz készült fordításokat is elérhetitek a Letöltések rovatból: 15.8.801, 15.5.323

 


 ACDSee Free

Az ACDSee Free v1.0.18 egy villámgyors képnézegető szoftver, amellyel könnyedén végiglapozhatjuk, nagyíthatjuk, kicsinyíthetjük és kinyomtathatjuk képeinket.
Sok extrát nem nyújt, de képnézegetésre és alap szerkesztésre megfelelő.
Az ACDSee Free által támogatott képformátumok:
bmp, gif, jpeg, png, tga, tiff, wbmp, pcx, pic, wmf, emf.
 


 UltraISO

Az UltraISO v9.5.3.2901 egy sokoldalú szoftver, mellyel ISO-fájlokat készíthetünk, szerkeszthetünk, illetve konvertálhatunk át más formátumokba. Támogatott formátumok: ISO, BIN, IMG, CIF, NRG, BWI - ISO 9660 Level1/2/3 és Joliet. A szoftver extra lehetősége: bootolható ISO készítése, Nero burning ROM, Easy CD Creator, CDRWin, CloneCD, BlindWrite szoftverek támogatás, és virtuális CD/DVD meghajtók emulálása.

A jövőben mi fogjuk fordítani a programot, viszon míg a fordítás nem része a programnak, addig azt tőlünk elérhetitek.

 


 GOM Player

A GOM Player v2.1.43.5119 egy kiemelkedő filmlejátszó, amellyel a legtöbb formátum kódkészletek telepítése nélkül megnyitható (ram és mov is), a filmfeliratokat időben igazíthatjuk, a képet tetszőleges méretben, felbontásban nézhetjük, az összes kép- és hangbeállítást elvégezhetjük. Kezeli a félbehagyott AVI-videókat is, lejátszhatunk vele DVD-ket, a felülete változtatható. A fent említett legújabb verzión kívül a következő változatokhoz készült fordításokat is elérhetitek a Letöltések rovatból: 2.1.40.5106; 2.1.39.5101


 



2012.08.02.

Sziasztok!

Az utóbbi hónapok a hivatalos fordításaink karbantartásával és a Radialix fordítóprogram súgójának teljes körű fordításával teltek.
A weblapon belül az Eszközök menüpont esett át egy kis bővítésen, amely 2 új menüponttal gyarapodott (Ismertető és Radialix lap).
A Ismertető pontban a Radialix program fő funkcióit szemléltető lap került (jelenleg készültség alatt). A Radialix fül alatt, pedig a teljes honosított Radialix súgó található, online olvasható formában.

Az alábbiakban pedig jöjjön, pár új hivatalos fordításunk.
 


 Wise Care 365


A Wise Care 365 a számítógép rendszerleíró adatbázisának, merevlemezének és egyéb rendszer-összetevőinek hatékony karbantartó eszköze. A Wise Care 365 az egyik legjobb megoldás a számítógép teljesítményének javítására. Tisztítja, töredezettségmentesíteni és optimalizálja a Windows rendszerleíró adatbázisát. Segítségével visszaállíthatja elveszett állományait. Automatikusan leállítja a számítógépet. A memória felszabadításával, növelheti játék, vagy akár a vállalati szoftvereinek teljesítményét. Töredezettségmentesítheti merevlemezét, melynek segítségével jelentős lefoglalt területeket szabadíthat fel. Mindent összevetve, ez egy remek alkalmazás, amely mindent tud, amit egy ilyen rendszerkarbantartó programnak tudnia kell. A program letölthető változata, már alapból tartalmazza a magyar nyelvet, de néha érdemes ránézni az oldalunkon található Letöltések rovatra, mivel itt mindig a legfrissebb nyelvi állomány érhető el.


 Registry Cleaner


Idővel, a számítógép működése lomhává válhat, köszönhetően a Windows rendszerleíróban felhalmozódó sok felesleges szemétnek.
A
Wise Registry Cleaner fejlett keresőmotorja segítségével, képes kiszűrni ezeket a szükségtelen bejegyzéseket, majd azt követően alaposan megtisztítani és töredezettségmentesíteni a rendszerleíró adatbázist, jelentősen felgyorsítva ezzel a számítógépet. Ütemezett vizsgálatokat végezhetünk, jelentést készíthetünk vagy akár egy későbbi visszaállítás céljából, a teljes rendszerleírót is elmenthetjük.
A program letölthető változata, már alapból tartalmazza a magyar nyelvet, de néha érdemes ránézni az oldalunkon található Letöltések rovatra, mivel itt mindig a legfrissebb nyelvi állomány érhető el.
 


 Wise Disk Cleaner


A Wise Disk Cleaner
egy gyors és biztonságos szükségtelen fájl kereső és eltávolító. Az alkalmazás fejlett keresőmotorja gyorsan megtalálja a rendszerben tanyázó szükségtelen fájlokat, és biztonságosan eltávolítja azokat. Az ideiglenes és szükségtelen fájlok törlésével, növelhető a rendelkezésre álló lemezterület, és fokozható a rendszer teljesítménye. A program mindennapos használatával egy tisztább, biztonságosabb és átláthatóbb rendszert kaphat. A program letölthető változata, már alapból tartalmazza a magyar nyelvet, de néha érdemes ránézni az oldalunkon található Letöltések rovatra, mivel itt mindig a legfrissebb nyelvi állomány érhető el.
 


 Wise Folder Hide


A Wise Folder Hider egy ingyenes fájl/mappa rejtő eszköz.
A felhasználó az alkalmazást a helyi partíciókon vagy cserélhető eszközökön lévő fájlok és mappák elrejtésére használhatja.
Az adatok nem érhetők el más programok vagy operációs rendszerek (mint például a DOS) alól. Az elrejtett adatok elérésének egyetlen módja az érvényes jelszó megadása.
A program letölthető változata, már alapból tartalmazza a magyar nyelvet, de néha érdemes ránézni az oldalunkon található Letöltések rovatra, mivel itt mindig a legfrissebb nyelvi állomány érhető el.
 


 Data Recovery


A
Wise Data Recovery
egy ingyenes adatmentő program, amellyel visszanyerhetjük a véletlenül törölt adatainkat, legyen az kép, dokumentum, audió, videó, tömörített fájl, stb. A program letölthető változata, már alapból tartalmazza a magyar nyelvet, de néha érdemes ránézni az oldalunkon található Letöltések rovatra, mivel itt mindig a legfrissebb nyelvi állomány érhető el.
 


 Wise JetSearch

 

A Wise JetSearch egy ingyenes helyi fájl kereső eszköz, amely egyaránt támogatja az NTFS és a FAT meghajtókat is. Segítségével villámgyorsan ráakadhat a keresett fájlokra vagy mappákra a helyi meghajtókon mindössze pár másodperc alatt. Adja meg a kulcsszavakat, válassza ki a meghajtót, és máris kezdődhet a keresés. Keresés után, a Wise JetSearch megjeleníti a keresési eredményeket, mint például a fájl/mappa neve, elérési útvonala, mérete és az utolsó módosítási dátuma. A program letölthető változata, már alapból tartalmazza a magyar nyelvet, de néha érdemes ránézni az oldalunkon található Letöltések rovatra, mivel itt mindig a legfrissebb nyelvi állomány érhető el.
 


 Auto Shutdown

A Wise Auto Shutdown segítségével könnyen ütemezheti a számítógép leállítását, kejelentkeztetését, újraindítását, hibernálását, stb. (naponta, meghatározott vagy későbbi időpontban). A feladat elindítása után, a program a háttérben fut és egy dupla kattintással bármikor visszaállítható a tálcáról. Természetesen a Wise Auto Shutdown figyelmeztetni fogja Önt az automatizált feladat elvégzése elött öt perccel. A program letölthető változata, már alapból tartalmazza a magyar nyelvet, de néha érdemes ránézni az oldalunkon található Letöltések rovatra, mivel itt mindig a legfrissebb nyelvi állomány érhető el.


 Driver Genius

 

A Driver Genius egy sokoldalú illesztõprogram-kezelõ segédeszköz, mely hardverdiagnosztikai funkciókkal is rendelkezik. Egyetlen kattintással készíthetünk biztonsági mentést a meghajtóprogramokról, ami a rendszer gyakori újratelepítése esetén nagy segítség lehet. A visszaállítás történhet a megadott mappából vagy zip fájlból, ill. önkibontó EXE fájlból. Az állapot ellenõrzése után ki tudja szûrni a meghibásodott illesztõprogramokat, amiket aztán törölhetünk a rendszerbõl. A betöltött és a leállított illesztõk eltávolítására is van mód. Az új illesztõprogram-verziók keresését automatizálhatjuk, de ellenõrizhetjük kézzel is. A számítógéppel ismerkedõk számára a varázsló lépéseinek követése könnyíti meg a használatát.
A programhoz készült egy súgó fordítás is. Ezt az állományt >>
itt << tölthetitek le. A szoftver weboldaláról letölthető programverzió, már alapból tartalmazza a magyar nyelvi kiegészítőt. A program letölthető változata már alapból tartalmazza a magyar nyelvet, de a weboldalunkról a Driver Genius magyar nyelvű súgóját is letölthetitek a Letöltések vagy az Egyéb letöltések rovatból.
 


 QuiteRSS


Most pedig, egy Latcyba fordítótársam által elkövetett fordítási munka következzék, amelyet az ingyenes QuiteRSS alkalmazáshoz készített, amely egy nagyszerű hírcsatorna olvasó program.
A program letölthető változata már alapból tartalmazza a magyar nyelvet, de mivel a program nyelvi állománya elég sűrűn frissül, érdemes rendszeresen ellenőrizni az új programverziókat.
 


 Radialix súgó


A Radialix egy könnyen használható, hatékony szoftverhonosító eszköz az alkalmazások és erőforrás-állományok bináris szerkesztéséhez. Lehetővé teszi a felhasználók számára a futtatható állományok (PE32, PE32 +), Net kódösszeállítások, források és INI fájlok lokalizálását.
A program kezelőfelületéhez, korábban már készítettünk fordítást és akkor ígéretet tettem a program készítőjének arra, hogy a súgó állományra is sort kerítünk egyszer.
Ezt az ígéretemet beváltottam, így
a magyar nyelvű súgóállomány már tölthető a Letöltések vagy az Egyéb letöltések rovatból.


 Scanitto Pro


A Scanitto Pro egy egyszerű, de mégis hatékony szkennelő szoftvercsomag.
A beolvasott dokumentumokat PDF, BMP, JPG, TIFF, PNG és JP2 állományként menthetjük. A digitális dokumentumok esetén szerkesztési és szövegkeresési funkciókat biztosít.
A program letölthető változata már alapból tartalmazza a magyar nyelvet.

 



2012.0
4.10.

Sziasztok!

Az előbb szembesültem a ténnyel, hogy már, majd 1/4 év telt el a legutóbbi weblapfrissítés óta. A fordítások töretlen lelkesedéssel zajlanak továbbra is, viszont a weboldalfrissítéseket hajlamos vagyok elsumákolni.

Lustaságomat levetkőzve, úgy döntöttem, most már tényleg időszerű lenne egy-két fordítást közzé tennem, hátha valaki hasznát venné azoknak.
A weboldalon belül az utóbbi időben a GY.I.K. (Gyakran Ismétlődő Kérdések) és a Letöltések > Egyéb letöltések rovatok estek át egy nagyobb frissítésen.
Na de persze, mindezek mellett azért fordítások is készültek bőségesen.

Első lépésben kezdeném az új hivatalos fordításainkkal és utánna szép sorban jöhet a többi (nem hivatalos) cucc is.

Talán hallottatok már a PhotonFX Easy Website Pro nevű szoftverről, amely egy jó kis weblapkészítő alkalmazás, amelynek segítségével HTML-tudás nélkül hozhatunk létre tetszetős weboldalakat. Számtalan beépített sablon gondoskodik a nekünk legmegfelelőbb sablon kiválasztásáról.
A program weboldaláról letölthető verzió, már magyar nyelve
n érkezik a gépünkre.

 


Nagyon-nagyon régen találkoztam elöször a Sandboxie nevű programmal.
Segítségével virtuális környezetet teremthetünk alkalmazásaink számára
.
Ha rendszeresen töltünk le és használunk olyan szoftvereket amelyekről nem tudjuk első körben eldönteni hogy veszélyes e vagy sem, akkor futtassuk őket virtuális környezetben, így semmilyen módosítást nem tudnak végrehajtani rendszerünkön.
Mivel én magam is nagy hasznát veszem a programnak a fordításoknál, úgy gondoltam, talán mások is örülnének annak, ha magyar nyelven kommunikálna a program. Hát, íme, megérkezett!

 


Lamola fordítótársam hívta fel a figyelmemet erre a nagyszerű ingyenes programra. A Toolwiz Care egy rendszerkarbantartó program, amely a funkcióit elnézve kifejezetten a jobbak közé tartozik, hiszen a megszokott rendszerleíró takarítás, a felesleges fájlok kigyomlálása és egyéb karbantartási munkálatok mellett tartalmaz még egy sor extra eszközt is, amelyeknek hasznát vehetjük: van fájlmegsemmisítő, fájlvisszaállító, hálózat helyreállító, titkosító funkció, jelszógenerátor stb. A magyarítás, már a program része.


Új GomPlayer v2.1.39.510 verzió jelent meg, én pedig a megszokott módon, most is szállítom hozzá a magyar nyelvi kiegészítőt. A program maga, egy AVI, DAT, MPEG, DivX, XviD, WMV, ASF, illetve számtalan más formátum kezelésére alkalmas ingyenes videólejátszó. Az apró méret mellett extrák: feliratok kezelése, equalizer, színbeállítás, szűrések, streaming, vmr, skinezhető felület sokoldalú beállítás. A program beépített ingyenes kódekkel rendelkezik, de lejátszási hibánál felajánlja a hiányzó kódek letöltését.
A program fordítása elérhető a
Letöltések rovatból.


Igaz, hogy már megjelent az új Cyberlink PowerDVD 12-es verzió, de közben jött ki egy frissítés a v11.0.2608.53-as Ultra verzióból is, amely DVD-filmek lejátszására alkalmas szoftver, a DVD Karaoke, Dolby Surround, mellett MPEG2-HD, MPEG-4 AVC (H.264), DivX Pro és WMV-HD, valamint Blu-ray támogatással rendelkezik. A 12-es verzióhoz hasonlóan, itt is egy teljes újrafordítást csináltam, így javaslom, hogy töltsétek le ezt a kiegészítőt. A fordítás a Letöltések rovatból érhető el.

 


Na, kérem szépen, nagy nehézségek árán és nem különben rengeteg munkával, elkészült a Cyberlink PowerDVD Ultra v12.0.1514.54 fordítása. A gyártó az új verzióval erõteljesen a közösségi média és a mobil okos eszközök irányába fordult, de emellett továbbra is ugyanúgy alkalmas akár Blu-ray, DVD és zenelejátszásra is. Mivel a 12-es változat jelentősen megváltozott, így a nyelvi részek tartalma/szerkezete is jócskán átalakult, nem kevés fejtörést okozva nekem. A teljes szövegállományt átnéztem és újrafordítottam benne, így a fordítás állapota 100%-os készültségű.
 


Az Image Tuner egy egyszerű felhasználói felülettel rendelkező, csoportos kép átméretező, konvertáló, átnevező és vízjelező eszköz.
Funkciók:
- JPEG, BMP, PNG, GIF, TIFF, PCX, stb képformátumok támogatása.
- automatikus átkovertálás, átméretezés, feliratozás, stb.
- RAW formátum támogatása.
- előre beállított képméretek (iPod, iPhone, Facebook, Twitter, DVD, stb)
A program letölthető változata, már alapból tartalmazza a magyar nyelvet.
 


Az ISO Workshop, egy ingyenes CD, DVD, Blu-ray író és ISO fájl készítő program. A program a következőket tudja: - CD-R/RW, DVD-R/RW, DVD+R/RW, DVD+R DL, BD-R/RE lemezek támogatása.
- fájlok és könyvtárak kimásolása lemez képfájlból.
- lemezkép konvertálása ISO vagy BIN fájlba.
- ISO vagy CUE/BIN kiírása lemezre. - különböző formátumok támogatása (ISO, CUE, BIN, NRG, MDF, CDI, stb). - lemezről lemezre másolás (audio CD-t is).
A program letölthető változata, már alapból tartalmazza a magyar nyelvet.
 



Most egy Latcyba által elkövetett fordítás következik, méghozzá az ingyenes Thumbnail me alkalmazáshoz.

A programmal lehetőségünk van videó állományokból (avi, mkv, ts, m2ts, mpeg, mpg, mp4, vob, dat, wmv, ogg, 3gp, mov, flv, swf) képek kinyerésére, bélyegképek formájában. Kimeneti formátumként a bmp, png, jpeg és tiff képformátumokat használhatjuk. A letölthető programverzió, már alapból tartalmazza a magyar nyelvi kiegészítőt.


A FotoSketcher egy rendkívül egyszerűn használható kép- és fotószerkesztő.
A programba betöltött képeken tucatnyi művészi effektust alkalmazhatunk, amelyekkel festményjelleget adhatunk a fotóknak. Az effektusokat paraméterekkel szabályozhatjuk, ceruza vázlat, toll, tus rajz, festés különböző ecsetek állnak a rendelkezésünkre. Ezek mellett egyszerű eszközök közül is válogathatunk, ilyen a kontraszt, az élesítés, a fényesség, a színek telítettsége stb. A fordítás Latcyba kollégám érdeme. A letölthető programverzió, már alapból tartalmazza a magyar nyelvi kiegészítőt.


A Qtranslate egy ingyenes, online fordító segédprogram Windows-ra (Windows Server 7/Vista/XP/2008 Server/2003). Csak ki kell választani a kívánt szöveget, majd megnyomni a billentyűparancsot (Ctrl+Q a fordítás megjelenítéséhez egy felugró ablakban, vagy a Ctrl+dupla kattintás a fordítás megjelenítéséhez a fő ablakban). A program ezenfelül szövegfelolvasásra is képes (Ctrl+E) és elvégzi a webes keresést (Ctrl+W).
A programban a tetszőleges fordítási forrás kiválasztható, Google, Yahoo, Microsoft, SDL, Promt. A Yahoo és Promt kivételével mindegyik tud magyarra fordítani. A program letölthető verziója, már alapból tartalmazza a fordítást.


Mára ennyi fordítást terveztem közkinccsé tenni
és már el is köszönnék.

Legyetek jók, ha tudtok!
Sziasztok
 



2012.01.20.

Üdv Bajtársak!

Új év - új szolgáltató, így kezdődött nálunk az év.
Mivel már régóta gondolkodtam azon, hogy saját domain név alatt szolgáltatót váltok, éppen kapóra jött, hogy a freeweb fizetőssé tette szolgáltatásait.
Úgy gondoltam ez a megfelelő alkalom a lépésre. Bár a jelenlegi szolgáltatóm is fizetős, de így legalább saját tárhellyel rendelkezem és a magam ura lehetek.

Elég rég jelentkeztem már friss fordításokkal. Páran email-ben jeleztétek is felém, hogy hiányoljátok az új munkákat, ezért most párat megosztanék veletek. Úgy készüljetek, hogy ma komoly mennyiségű fordítással kell számolnotok.

Az első, egy régebbi honosítási munkánk lenne, amit még Latcyba társammal készítettünk az Avanquest LogoMaker 2 programhoz.
Az Avanquest cég korábban ezt a programját ingyenesen letölthetővé tette. További információkat ezzel kapcsolatban az Újdonságok lapon találhattok. A fordítást pedig a Letöltések rovatban érhetitek el.
 



Nemrég találtam rá egy nagyszerű pdf olvasó progira, amelyet PDF formátumú magazinok olvasására terveztek. Az alkalmazás neve MartView. A programmal nem csak a merevlemezen lévő fájlokat lehet megnyitni, hanem el lehet érni belőle egy online újságkatalógust is. A progi az abban lévő elektronikus újságokat egyetlen kattintással letölti, egy másikkal pedig meg is nyitja.
Szerencsére magyar újságok/könyvek is vannak bőven a kínálatban és mi magunk is tudunk feltölteni. Lapozni az egér görgőjével vagy a kurzorral lehet, még a virtuális lapok hajtását is animálja a program. 
A progi elég sok többrétegű grafikai állományba ágyazott szövegrészt tartalmaz, ezért a grafikai részek fordítására felkértem egy nagyon kedves kolléganőmet, akivel már korábban is dolgoztam együtt. RAMy szerencsére rábólintott a kérésemre és hamarosan szállította is a kész fordítást. Ezúton is köszönöm neki. A letöltések rovatban megtalálhatjátok a fordítást.
 



A legutóbbi GomPlayer fordítás kiadása óta, már két új verzió is napvilágot látott a programból. A Zártosztály tagsága a 2.1.36.5083 verzióhoz készült fordításhoz már jó ideje hozzáférhetett, viszont most ez mellett az új 2.1.37.5085 verzióhoz is elkészült a magyar nyelvi fájl. Mindkettőt megtalálhatjátok a Letöltések rovatban.

 



Hasonló a helyzet a Cyberlink PowerDVD 11 programnál is, csak itt a legutóbbi fordítás publikálása óta már 4 új verzió jelent meg.
A megjelenést követően én menetrendszerűen frissítettem is ezen kiadásokat, csupán a kiadásuk váratott kicsit magára.
Ezentúl mind a 4 változatot (11.0.2211.53 ; 11.0.2218.53 ; 11.0.2329.53 ; 11.0.2408.53) elérhetitek a Letöltések rovatból.
 


Ha több alkalommal is dolgoztok CD/DVD/Blu-ray képfájlokkal, nagyszerű választás lehet erre a feladatra a WinISO nevű segédprogram.

Funkciók: CD/DVD/Blu-ray képfájlok készítése, képfájlok megnyitása, tartalmak kiemelése/átszerkesztése, képformátumok közti konverzió, képfájlok lemezre írása, rendszerindító CD/DVD/Blu-ray lemezek létrehozása, képfájlok csatolása és futtatása. A fordítási kérelem küldése után hamarosan megérkezett a fordítási engedély, így már a program letölthető változata, alapból tartalmazza a magyar nyelvet.
 



A következő fordítás úgyszintén egy hivatalos munkám, amely az ingyenes WinContig programhoz készült.
A program maga, egy telepítést nem igénylő, egyszerűen használható, hatékony
töredezettségmentesítő alkalmazás. A magyar fordítást a program letölthető változata már alapból tartalmazza.
 


Aztán jöjjön egy újabb hivatalos fordítás, amely a Lovely Folders programhoz készült.
A szoftverrel a Windows mappák kinézetét szabhatjuk át. Egyszerűen lecserélhetjük az alapértelmezett mappaikonokat, választhatunk a több száz beépített színes ikonok közül. A programmal lehetőség van a mappa hátterének módosítására is.
 


Ha már így belemelegedtünk a hivatalos fordításokba, jöjjön egy újabb.
A program neve, amelyhez a fordítás készült: Pdf24 Creator. Funkcióját tekintve egy pdf készítő alkalmazás. Virtuális nyomtatója segítségével
bármilyen alkalmazásból illetve bármilyen dokumentumtípusból képes pdf fájlokat kreálni.
Ezen kivül a különböző dokumentum típusok pdf formátumba konvertálására is lehetőségünk van. Ingyenes létére, jó kis alkalmazáshoz juthatunk.
 



Szerintem az egyik legjobb videó konvertáló program a Xilisoft Video Converter Ultimate.
Mivel nemrég jött ki a 7-es verziója, nekiugrottam a nyelvi fájl frissítésének.
Elég sok változtatás volt az előző 6.x sorozathoz képest, de szerencsére hamar letudtam a fordítási munkálatokat.
A fordítást a letöltések rovatban megtalálhatjátok.
 


A napokban újabb O&O Defrag programverziók jelentek meg.

Két változat fordítását/frissítését készítettem el. Az O&O Defrag Workstation 15.0 Build 107 és O&O Defrag Professional 15.0 Build 107 verziókhoz készült fordítás, amelyet már tölthettek is.
 



Ha már az O&O termékeknél tartunk, van egy nagyszerű adathelyreállító programjuk, amely képes a formattált partíciókon lévő adatok visszaállítására is.
A program neve O&O DiskRecovery, melynek a teljes körű fordítását elkészítettem a napokban.

 



Aztán, jöjjön egy program, amely egyike volt azoknak, amelyek irányt mutattak a kezdő lépések megtételében a fordítói tevékenységem kezdetén.
Ez a program a Restorator 2007, amely egy
32 bites Windows verziók alá tervezett futtatható fájlszerkesztõ program.
Szerkeszthető formátumok: *.exe, *.dll, *.res, *.rc, *.scr, *.ocx, *.tlb, *.sys/.drv/.tsp, *.cpl, *.acm/.ax, *.dpl, *.bpl, *.cnv/.wpc, *.flt, *.dcr

Sajnos a program fejlesztése már leállt, ezért én a fordítást a legutolsó
3.70.1747 update 2 kiadott változathoz készítettem el.
 



Haladjunk tovább, mert még mindig nincs vége a sornak.
A következő program neve Disk Space Fan Pro.
A program a merevlemezeink tartalmáról nyújt átfogó ismertetőt az állományok helyfoglalása alapján. Villámgyorsan elemzi a rendszert és törli az ismétlődő állományokat. A megjelenő adatgrafikonon könnyedén kiszúrhatjuk a nagyméretű állományokat és törölhetjük a szükségtelen fájlokat.

A fordítást a Letöltéseknél találjátok.
 




A TaskmgrPro program a Windows beépített Feladatkezelőjét turbózza fel, pár hasznos funkcióval.
Ehhez is készült egy fordítás, amely közben hivatalossá vált.
A készítő weboldaláról letölthető verzió, már magyarul is kommunikál.
 



A következő fordítás a Xilisoft ISO Maker progihoz készült.

A programmal CD/DVD lemezeinkről készíthetünk ISO formátumú lemezképeket. Főbb funkciók:
- CD/DVD lemezek ISO képfájlba rippelése és konvertálása
- CD/DVD mentése a merevlemezre és ISO fájl létrehozása
- Adat CD/DVD, videó DVD támogatás

 



Ha egy jó
CD, DVD író, lemezkép kezelő szoftvert kerestek, ajánlani tudom nektek a gBurner programot.
Képes bootolható médiák létrehozására is, továbbá lemezkép fájlok megnyitására, létrehozására, tömörítésére, szerkesztésére, átalakítására is használható.
Szerkeszti, átalakítja és feírja az iso/bin lemezkép fájlokat, és számtalan egyéb mellett, képes a gbi, daa és uif tömörített lemezképek kezelésére is.
Szinte minden lemezkép formátumot képes ISO/BIN formátumba átalakítani, majd lemezre írni.
 



A következő fordítás az ingyenes TeraCopy v2.27 programhoz készült.
A Windows beépített másolás funkciója, sok esetben elég gyengén teljesít.
Erre a célra találták ki a TeraCopy Pro programot.
Telepítés után a program beépül a Windowsba és csak akkor jelenik meg, ha másolási feladatokat végzünk. Kifinomult másolótechnikájának köszönhetően villámgyorsan mozgathatjuk állományainkat.
 



Az alábbi felsorolás azokat a fordításokat tartalmazza, amelyek ezekhez az egyszerű, de nagyszerű konvertáló programokhoz készültek. Pika Bitmap To Icon Converter,
Pika Bitmap To PNG Converter,  Pika Gif To Icon Converter, Pika Gif To PNG Converter, Pika Icon To Bitmap Converter,  Pika Icon To GIF Converter, Pika Icon To Jpeg Converter, Pika Jpeg To Icon Converter,  Pika Jpeg To PNG Converter,  Pika PNG To Icon Converter.
A szoftvereket a különböző grafikai formátumok közti átalakításra használhatjuk.
A fordításokat a Letöltések menüpontban megtalálhatjátok.



Ennyit mára.
Sziasztok