A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 25 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2
Online szerkesztők-Linkek 
Szerző Üzenet
Avatar

Csatlakozott: 2014. ápr. 28. 19:20
Hozzászólások: 3111
Tartózkodási hely: Körmend city
Hozzászólás Online szerkesztők-Linkek
- Fájlok megosztása feltöltés nélkül -

Kép

Kép
A Mozilla csapata egy remek oldalt készített, ahol gyorsan és biztonságosan lehet akár nagy fájlokat is küldeni, hiszen azokat a címzett 24 óráig tudja letölteni egy link birtokában.

A Mozilla csapatának megoldása nem egyedi, de egyszerű: feltöltjük a megosztani kívánt fájlokat, kapunk egy linket, ezt elküldjük a címzettnek, aki a linkre kattintva a feltöltést követő 24 órában le tudja tölteni a fájlokat.
Egy fájl akár 1 GB-os is lehet, ráadásul itthon használva magyar nyelvű az oldal.

Ehhez csak az oldalra kell kattintani, majd a “Válasszon egy fájlt a számítógépen” feliratra kattintva kiválasztani az elküldeni kívánt fájlt, aztán a feltöltést megvárva a “Vágólapra másolás” lehetőségre kattintani.



2017. aug. 3. 8:13
Profil Honlap
Avatar

Csatlakozott: 2014. ápr. 28. 19:20
Hozzászólások: 3111
Tartózkodási hely: Körmend city
Hozzászólás Online szerkesztők-Linkek
- Kedvelt betűtípus kiderítése -

Kép

Kép
Ha megtetszik egy betűtípus, akár egy képen, és hasonlót használna, akkor csak bízza rá magát az alábbi online szolgáltatásra.

Ha megtetszenek egy weboldal betűi, vagy akár egy képre írottak, könnyen talál hasonlót, ha felkeresi a Font Matcherator nevű online szolgáltatást. Itt ugyanis kiderítik, milyen fontok néznek ugyanúgy ki, mint amire mi is kíváncsiak lennénk.

Az oldalra fellépve az Upload image feliratra kell kattintanunk, azaz fel kell töltenünk azt a képet, amelyiken a szóban forgó betűk megjelennek. Ez lehet egy képernyőmentés, de akár a kép közvetlen URL-je is. A feltöltött képet még az azonosítás előtt kedvünkre forgathatjuk, részletet vehetünk ki belőle, hogy minél biztosabb legyen a találat. Kattintással kell kijelölnünk a szövegrészletet, majd a Matcherate It! gombra kattintás után elkezdődik az azonosítás.

A szolgáltatás hamar visszatér az eredménnyel: felsorolja, milyen betűtípusok felelnek meg a mienknek, azaz ezután majd ezek körül válogathatunk.


2017. okt. 22. 18:10
Profil Honlap
Avatar

Csatlakozott: 2014. ápr. 28. 19:20
Hozzászólások: 3111
Tartózkodási hely: Körmend city
Hozzászólás Online szerkesztők-Linkek
- Natív mobilalkalmazások futtatása a böngészőben -

Kép

Kép
Online web alapú iOS és Android emulátor, iPhone, iPad, Mobile Safari, APK mobilalkalmazás futtatási lehetőséggel a böngészőből HTML5, Javascript, és Socket.io használatával.
Mobilalkalmazás ügyfél-támogatásra, képzésre, alkalmazások előzetes megtekintésére, tesztelésre és még sok másra alkalmas.
Az oldalra fellépve csak fel kell tölteni a tesztelni kívánt állományt (pl. apk), és máris tesztelhetjük a böngészőablakban megjelenő telefon segítségével.
Az android verzió tetszés szerint választható (4.4 ; 5.1 ; 6.0 ; 7.1 ; 8.1)
A 'teszt' telefonon keresztül beállítható a magyar nyelv is!



2018. jan. 25. 23:26
Profil Honlap
Avatar

Csatlakozott: 2014. ápr. 28. 19:20
Hozzászólások: 3111
Tartózkodási hely: Körmend city
Hozzászólás Online szerkesztők-Linkek
- Gmail-es levelezésünk és egyéb Google fiókunkhoz társított adatunk letöltése -

Kép

Kép
Néha jól jönne, ha egyszerűen letölthetnénk Google fiókunkhoz társított összes fájlunkat, és összeállíthatnánk egy archívumot a Google-termékekben tárolt adatainkból.
A következő oldalon a Google jóvoltából lehetőségünk nyílik erre.

Itt exportálhatjuk, illetve letölthetjük adatainkat (például e-mailjeinket, naptárainkat és fotóinkat) az általalunk használt Google-termékekből.
Néhány egyszerű lépéssel létrehozhatunk egy archívumot adataink tárolására, vagy felhasználhatjuk az adataiinkat egy másik szolgáltatásban.

Az alábbi szolgáltatások adatainak letöltésére van lehetőségünk:

G+1-ek
Bejegyzések a Google-on
Beviteli eszközök
Blogger
Címtár
Cloud Print
Data Shared For Research
Fitnesz
G Suite Marketplace
Gmail
Google Cégem
Google Chrome
Google Csoportok
Google Drive
Google Fotók
Google Könyvjelzők
Google Naptár
Google Pay
Google Play Áruház
Google Play Console
Google Play Filmek és TV
Google Play Könyvek
Google Play Zene
Google Play-játékszolgáltatások
Google Súgó-közösségek
Google+ Fal
Google+ Körök
Google+-közösségek
Handsfree
Hangouts
Helyelőzmények
Hírek
Home alkalmazás
Hozzájárulások keresése
Keep
Közvetített Hangouts
Mentve
Osztályterem
Profil
Saját térképek
Saját tevékenységek
Tasks
Térképek
Térképek (saját helyek)
Textcube
Utcakép
Vásárlások és foglalások
YouTube


Archívum készítése az adatokból
Először válassza ki, hogy melyik termékeket kívánja belefoglalni az archívumva.
Látogasson el az Adatok letöltése oldalra (lehet, hogy be kell jelentkeznie Google-fiókjába).
Válassza ki, hogy mely Google-termékeket kívánja belefoglalni a letöltésbe.
A termékekkel kapcsolatos további részletek és beállítások megtekintéséhez válassza a lefelé mutató nyilat ˇ.
Válassza a Tovább lehetőséget.
Válassza ki az archívum „Fájltípusát”.

Ezután válassza ki, hogy milyen formában szeretné megkapni az archívumát
Amikor az archívumot az alábbi lehetőségek egyikével hozza létre, akkor e-mailben elküldünk egy linket, amely a megfelelő helyre mutat.
A fiókjához tartozó információk mennyiségétől függően a folyamat néhány percet vagy akár több órát is igénybe vehet.
A legtöbben még az igénylés napján megkapják az archívumukra mutató linket.

Az elkészült archívum elérési/tárolási módja:

Letöltési link küldése e-mailben
Feltöltés a Drive-ba
Feltöltés a Dropboxba
Feltöltés a Microsoft OneDrive-ba




2018. okt. 24. 18:19
Profil Honlap
Avatar

Csatlakozott: 2014. ápr. 28. 19:20
Hozzászólások: 3111
Tartózkodási hely: Körmend city
Hozzászólás Online szerkesztők-Linkek
- Curve kártya: Minden, amit tudnod kell (2023-ban) -

Kép

Kép

Még mielőtt bárki plagizálással vádolna meg, gyorsan megjegyzem, ez nem az én írásom, hanem a https://martincsekzsolt.hu oldalról származik!
Az ott található cikk rövidített változatát tettem ide ki bemutatási célzattal!
Köszönet a cikk szerzőjének az átfogó leírásért!
A teljes cikket a fent említett linken érhetitek el!

Az én részem a dologban csupán annyi, hogy megkezdtem a Curve alkalmazás honosítását.
Mivel irdatlan nagy szövegkészlettel rendelkezik, nem tudom mikor érek a végére.
Ettől függetlenül, ha valakinek szüksége van rá, e-mailben jelezze és elküldöm neki a készülő magyar verziót.
Ui: honosítás azóta befejeződött és tölthető az oldalról.

Mi is az a Curve?
Shachar Bialick alapította a finetech céget 2015-ben. 2021. október 6-án lett meg a 3 millió regisztrált Curve felhasználó. Az Egyesült Királyságban és még 30 európai országban van jelen a szolgáltatás és 2022-ben fog belépni az USA-ba is.

A Curve kártya egy elég praktikus kiegészítő eszköz azoknak, akik nem szeretnének több bankkártyát, különböző törzsvásárlói kártyákat magunknál tartani, hanem egy mobil appból és egy bankkártyával mindent el tudnak érni.

A Curve erre kínál szuper megoldást! Röviden létrehozol egy fiókot, kapsz ingyen egy bankkártyát is, amit fizetésnél több bankkártya helyett tudsz használni.

Szóval a Curve fiókodban hozzáadod a bankkártyáidat, majd amikor fizetsz, akkor nem a bankod kártyáját használod, hanem a Curve kártyáját (vagy Google Wallet-el, Apple Pay-el a telódat, okosórádat…), ami arról a kártyáról fogja levonni az összeget, amelyet alapértelmezettnek kiválasztottál vagy akár 30,60,90 vagy 120 napon belül még meg tudod változtatni ezt is (egyszer).

Tehát a Curve-ben nincs külön számla, számlaszám, hanem a bekötött bankártya vagy bankkártyák mögötti számlákról történik a fizetés.

Előnyök
Kevesebbe kerülhet a készpénzfelvétel külföldön
Ha külföldön vennél fel ATM-ből készpénzt, akkor a saját bankodnál ennek egy magasabb plusz költsége is lehet. A Curve nem a legjobb árfolyamon vált (lejjebb kitérek még erre), inkább a hazai kereskedelmi bankok eladási árfolyamán, de a Curve csomagtól függően havonta egy bizonyos összegig nem számol fel a készpénz felvételét. Arra figyelj, hogy az ATM viszont felszámolhat valamekkora összeget.

Ingyenes értesítések minden fizetésről
Van egy szuper applikációja is a Curve-nak, amibe könnyen be tudsz lépni, de ha nincs is megnyitva az app, akkor is mindenről kapsz értesítést. Itt nem kell havonta a kiküldött SMS-ek után fizetned, nincs is SMS, csak értesítések vannak.

Pénzt nem tárolsz a Curve-nél
Ahogy már írtam, a Curve-ben nincs számla, így pénzt ott nem tudsz tárolni. Tehát ha bármi is történne a céggel, akkor nincs a cégnél olyan tárolt összeg, amit elveszíthetsz.

További információk hozzáadása a kártyás tranzakciókhoz
Ha a Curve kártyáddal fizettél, akkor az utána rögtön látható az app-ban. Menj rá a tranzakcióra és ahhoz tudsz plusz jegyzetet írni (‘Write a Note’ opcióra kell rámenni). Vagy a fizetés után gyorsan lőj egy fotót a blokkról és azt is hozzá tudod adni a vásárláshoz (‘Add a Receipt’ pontra menj és utána fotózhatsz is). Hasznos tud lenni mondjuk hónap végén, ha vissza szeretnéd nézni, hogy mire is költöttél pontosan stb…

Időgép funkció – Go back in time
A Curve ad arra lehetőséget, hogy ha egy kártyás fizetést másik kártyával szeretnéd kifizetni utólag, akkor ezt megteheted. Tehát valamit vásároltál/fizettél a Curve kártyáddal és a mögé beállított bankkártyát terhelte meg. Viszont te nem azzal a bankkártyával akartál volna fizetni, hanem egy másikkal.

A fizetés után 30, 60, 90 vagy 120 napig (a Curve csomagodtól függően) és maximum 5000 eurónak megfelelő tranzakcióig ki tudod cserélni a megterhelt kártyát. Ezután a korábban megterhelt kártyánál visszakerül a számládra az összeg, az újonnan beállított kártyádat meg megterheli a Curve. Ezt egyszer tudod megcsinálni egy tranzakció esetén.

Keresd meg az app-ban a tranzakciót, menj rá és görgess le a ‘Go Back in Time’ opcióig, válaszd ki, majd utána csak nyomj rá arra a bankkártyádra, amelyiket meg szeretnéd inkább terhelni, amelyikkel inkább fizettél volna az adott vásárlásért.

További előnyök
- Ha szeretnél valakivel közös bankártyát használni, akkor a Curve-höz csatolva lesz a bankod bankkártyája és a Curve kártya.
- Ha a bankod, bankkártyád nem támogatja az érintéses fizetést (PayPass), akkor a Curve kártya megoldja ezt.
- Ha bankodnál nincs Google Wallet (régebben Google Pay), Apple Pay, Samsung Pay, így nem tudsz például az okostelefonnal/okosórádddal érintéssel fizetni (NFC), akkor használd a Curve szolgáltatását.
- Ha egy, a Curve kártyát használod és azt elveszítenéd, akkor az App-ban csak a Curve kártyát kell letiltanod és így a többi, hozzáadott bankkártyád is biztonságban lesz.


+1 lehetőség: 1 évig ingyen megkapod a MasterCard biztosítását!

A teljes cikk elolvasásához és a videó megtekintéséhez, keressétek fel a szerző oldalát az alábbi linkre kattintva.



2023. jún. 26. 19:21
Profil Honlap
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 25 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware.
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség