A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 1 hozzászólás ] 
Mi Home magyar nyelven 
Szerző Üzenet
Avatar

Csatlakozott: 2014. ápr. 28. 19:20
Hozzászólások: 2770
Tartózkodási hely: Körmend city
Hozzászólás Mi Home magyar nyelven
Kép


Mivel az utóbbi időben elég rendesen rákattantam a Xiaomi-s kütyükre, és rajtam kívül talán másokat is érdekel a dolog, úgy gondoltam megérne egy külön témát szentelni eme nagyszerű megoldásnak.
Erre az oldalra kerülnek a használattal és fordítással kapcsolatos dolgok és az alkalmazás magyar nyelvű változatai.
Az alkalmazás egy-egy újabb verziójának megjelenésekor nem kívánok új témát létrehozni, hanem mindig ebben találjátok meg a legfrissebb (és korábbi) verziók fordításait.

Na akkor vágjunk is bele...

Mint tudjátok (vagy nem:) a Mi Home alkalmazás a fő motorja ezeknek az okos eszközöknek, amely egyfajta kezelő/rendszerező/vezérlő programként funkcionál.


Kép


Legfontosabb funkciói:
• Új eszközöket adhatunk hozzá néhány egyszerű lépésben
• Az eszközöket interneten keresztül bárhonnan vezérelhetjük
• Lekérhetjük az eszközök valós idejű állapotát
• Átlátható felületen keresztül rendszerezhetjük párosított eszközeinket
• Megoszthatjuk eszközeinket barátainkkal/családtagjainkkal

A Mi Home alkalmazáshoz rendelhetjük hozzá azokat az okos kütyüket, amelyeket vezérelni szeretnénk, hogy aztán azokat egyetlen átlátható közös felületről rendszerezhessük/irányíthassuk.
A kívánt eszköz hozzáadását követően automatikusan letölti nekünk a készülékhez tartozó egyéni vezérlőprogramot.

A beépülő modulok alapértelmezett telepítési/letöltési könyvtárai a következők lehetnek:
Android/data/com.xiaomi.smarthome/files/plugin/install/mpk/***
vagy (az újabb formátum esetén)
Android/data/com.xiaomi.smarthome/files/plugin/install/rn/***

A letöltési könyvtár eléréséhez nem szükséges root jogosultság, így bármely fájlkezelővel könnyedén elérhető a tartalma, feltéve ha az általunk magyarított Mi Home alkalmazást telepítettétek.

Miután feltelepítettétek a magyarított apk fájlt, rögtön el kell fogadnotok az általános szerződési feltételeket, majd következő lépésben ki kell választanotok a megfelelő régiót, ami ugye esetünkben Magyarország.
Ennek megváltoztatására később is van lehetőség az alkalmazáson belül a Profil/Beállítások oldalon, ugyanis előfordulhat, hogy a tulajdonotokban lévő készülék nem mindegyike nemzetközi (global/international) verzió, hanem van közötte kínai változat is.
Ebben az esetben az a legjárhatóbb út, ha a Mi Home alkalmazásban a magyar régiós beállításokhoz hozzárendelitek a global eszközeiteket, majd klónozzátok a Mi Home appot és ahhoz pedig a kínais cuccokat adjátok hozzá.
Így ha mondjuk a global verziós robotporszívót szeretnétek használni a magyar régióra állított Mi Home alkalmazást indítjátok, ha pedig a kínai verziós hőmérséklet/páratartalom mérőt, akkor az utóbbit indítjátok el.

Nagyon fontos! Ha az alkalmazás külön nem tér ki rá, azt az Android rendszer beállításain belül az Engedélyek lapon mindenképpen Tárhely hozzáférési engedélyt kell adnotok számára.
Ezután jön a bejelentkezés, na persze, ha rendelkeztek saját fiókkal, ha még nem lenne, irány a regisztráció.
Belépést követően a kezdőlapra juttok, ahol a jobb felső sarokban látható + jel segítségével, vagy az Eszköz hozzáadása gomb megnyomásával választhatjátok ki és párosíthatjátok a megfelelő készüléket a programmal.
Az eszköz kijelölése után csak követni kell a megjelenő utasításokat, amelynek végén egyfajta zárszóként a beépülő modul letöltésére kerül sor.

A Mi Home alkalmazás honosítását (érdeklődéstől függően) 2-féle változatban szándékozom kiadni.
Az egyik az alkalmazás alap fordítása, ami a kezelőfelület teljes honosítását jelenti, termékismertetők, funkcióleírások nélkül.
A második lehetőség a teljes fordítás funkcióleírásokkal együtt, amelynek azonban technikai akadályai vannak.

Ez hogyan értendő?
Az alkalmazáson belül a termék- és funkcióismertetőket a szövegkészlet nem tartalmazza, azokat az alkalmazás készüléktípus és nyelv alapján tölti be a megfelelő régió (esetünkben Németország) webes felületéről.

Mutatom példaként az erre vonatkozó hivatkozást:
https://.home.mi.com/views/deviceReset.html?model=&locale

A következő hivatkozás pedig a tényleges lekérési útvonalat jelöli típus és nyelv alapján.
https://de.home.mi.com/views/deviceReset.html?zhimi.bedsidelamp.m2&de_DE

Itt azt láthatjátok, hogy az alkalmazás a Xiaomi éjjeli lámpa angol nyelvű resetelési dokumentációját fogja megnyitni a német régióból.
Tehát a fent említett hivatkozában lévő "?model=&locale" behelyettesítő, mindig a Mi Home alkalmazáshoz társított, és megnyitni kívánt (jelenleg Xiaomi éjjeli lámpa) eszköz modelljét olvassa be, és az alapján egészíti ki a hivatkozást.

Na itt jön a fő gond, amihez mindenképpen a Ti segítségetek kellene.
Szóval, ha én módosítom ezt a letöltési útvonalat és elhelyezem a saját weboldalamon az adott termék ismertetőjét, működik is szépen a dolog, viszont ez csak 1 terméket jelent, és a fenti példában is látható hivatkozásban jelen lévő Xiaomi éjjeli lámpa ismertetőjére vonatkozik!
Ha valakinek, mondjuk robotporszívója van, az a Not found feliratot fogja látni, ha rákattint a termékismertető gombra, mindaddig, amíg én el nem helyezem annak az eszköznek a magyar leírását.
Ehhez a leíráshoz/dokumentációhoz viszont, ha én nem rendelkezem az adott eszközzel nem is férhetek hozzá.
Ezért, ha használjátok a magyar Mi Home alkalmazást és magyarul szeretnétek az eszközötökhöz tartozó dokumentációt is látni, meg kellene adnotok nekem a pontos hivatkozást (amit az adott eszköz birtokában csak Ti láthattok).
Ekkor én a hivatkozás birtokában már hozzáférhetek a webes tartalomhoz, amit lefordítok és beépítek a saját weboldalamba, amit aztán Ti az alkalmazáson keresztül viszontláthattok.
A magyarítást direkt úgy csináltam meg, hogy egy-egy ilyen módosítás alkalmával ne kelljen újratelepíteni az alkalmazást, az szépen a háttérben építkezik az új tartalmak hozzáadásával.
A dolog nem olyan bonyolult, mint első hallásra tűnik.
Ha valaki hajlandó segíteni, pofon egyszerű dolga lesz, csak ki kell olvasnia a saját eszközéhez tartozó hivatkozást, és eljuttatni nekem.

Na és akkor most jöjjön a magyarított Mi Home alkalmazás.3. féltől származó Mi Home 7.7.703_66006 alkalmazás (Created by Vevs)
Letöltési jelszó: 1583649359 (név megadása nem szükséges)
(nem tartalmazza a magyar nyelvet (még:))

Mi Home 7.7.703_66006 Vevs változathoz használható magyarítás telepítő

Mi Home 5.9.18_63128 Google Play változathoz használható magyarítás telepítő

Korábbi verziókhoz készült fordítások letöltése:
Kép Fontos!
Némiképp változott a honosítás telepítési módja.
Korábban a magyarítás a Google Play-ről letölthető eredeti alkalmazáshoz készült.
A magyar kezelőfelület megfelelő alkalmazásához/megjelenítéséhez, viszont mélyen bele kell nyúlni az alkalmazás lelkivilágába is, ami többszörösen kimeríti a szerzői jogsértés fogalmát.
Én erre nem vagyok hajlandó, inkább meghagyom azt más(ok)nak.
Épp ezért ezentúl az általam 'javasolt' 3. féltől származó 'átdolgozott' csomagba lehet majd beintegrálni a magyar nyelvi fájlokat.
A fordítások frissítésekor, fentebb egy letöltési link formájában mindig megtalálhatjátok a magyarítással 'kompatibilis' alkalmazást!
A telepítés módja ugyanaz marad, csak le kell tölteni a fentebb megadott Mi Home verziót, és a megszokott módon lefuttatni a magyarítás telepítőt.
Hosszabb telepítési időre számítsatok, jó lesz az, csak győzzétek kivárni! 39x

Ui: Időközben felkerült ide a Google Play-es változat magyarítása is.
Annyi az eltérés a 2 változat között, hogy a vevs által készített verzióban az új eszköz szekció is teljes egészében honosításra került, továbbá a GP változatban nincs lehetőség a bővítmények közvetlen elérésére.


2022. júl. 1. 13:10
Profil Honlap
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 1 hozzászólás ] 

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware.
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség