A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 26 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
Hírek a nagyvilágból 
Szerző Üzenet
Avatar

Csatlakozott: 2014. ápr. 28. 19:20
Hozzászólások: 2770
Tartózkodási hely: Körmend city
Hozzászólás Hírek a nagyvilágból
Offline is megnézhetjük a YouTube-videókat

Az okostelefon-felhasználók hamarosan aktív internetkapcsolat nélkül is megnézhetik majd a YouTube-videókat.

A YouTube szerdán jelentette be, hogy egy új, hamarosan bemutatásra kerülő szolgáltatásnak köszönhetően az okostelefon-felhasználók már nem csak online, hanem offline is megnézhetik majd a megosztóra feltöltött videókat.

A cég eddig szigorúan tiltotta az anyagok letöltését: most jelentősen lazítanak ezen a felhasználói szerződésben is szereplő korlátozáson.

A YouTube tavaly tette elérhetővé az Android-felhasználók számára a videók előzetes letöltését: a „pre-downloading” szolgáltatás lehetővé tette, hogy online megnyitott videók végignézését offline is befejezhessék.

A cég októberben mutatja be az új szolgáltatást. Mint Peter Kafka, az AllThings D újságírója megtudta, a szerzői jogi viták elkerülése érdekében a letöltött filmek 48 óra után automatikusan törlődnek majd a mobil eszközök adattárolójából.


2014. máj. 2. 15:40
Profil Honlap
Avatar

Csatlakozott: 2014. ápr. 28. 19:20
Hozzászólások: 2770
Tartózkodási hely: Körmend city
Hozzászólás Re: Hírek a nagyvilágból
Még mindig rossz a Windows 8.1

Továbbra is problémák adódnak az operációs rendszer telepítésekor.

Úgy tűnik, mostanában elég sokszor lehetne viccelődni azzal, hogy a Windows méltó régi híréhez: a sok hibás frissítés között van például olyan, ami Windows 7 alatt állandó kékhalált okozott.
Nem kivétel a problémás esetek alól a Windows 8.1 sem, amely eredetileg júniusban vált elérhetővé egy előzetes formájában.
Aki ISO fájlból próbálta telepíteni a Windows 8.1 ezen változatát, az többek között a 0x101-0x20017 kóddal hibaüzenetet kapott a telepítéskor.

A beszámolók szerint a Microsoft még mindig nem tudta orvosolni a jelenséget, ugyanis a hibaüzenetet még most is van, hogy megkapják, akik megpróbálják feltenni a Windows 8.1 RTM-et. Remélhetőleg a végleges változat megjelenéséig sikerül száműzni a hibát.

A redmondiak sajnos még nem álltak elő konkrét megoldással, de azért néhány alapvető tippet adtak a felhasználóiknak. A Microsoft azt ajánlja, hogy átmenetileg kapcsoljuk ki a Windows tűzfalát és minden más végpontvédelmi terméket is, köztük az antivírus programunkat. Ezek ugyanis akár blokkolhatják is a telepítési folyamatot. Ha mindez nem vált be, akkor a Windows 8.1 clean boot után talán mégis telepíthető.

[right]Kép[/right]


2014. máj. 2. 18:54
Profil Honlap
Avatar

Csatlakozott: 2014. ápr. 28. 19:20
Hozzászólások: 2770
Tartózkodási hely: Körmend city
Hozzászólás Re: Hírek a nagyvilágból
Biztonságosabbá válik a Chrome és Firefox

Mindkettő böngészőben külön kell majd engedélyezni a beépülők futtatását.

Egymástól látszólag függetlenül az utóbbi napokban a Google és Mozilla is egyazon jó hírrel szolgáltak, ugyanis december-január tájékán a böngészőik jelentősen stabilabbá, gyorsabbá és biztonságosabbakká fognak válni.

Ennek oka, hogy a Chrome és Firefox indulásakor csak az Adobe Flash plugin fog automatikusan elindulni, az összes többi kizárólag a felhasználó engedélyével lesz futtatható.
Amennyiben a meglátogatott weboldalnak szüksége lesz egy alapvetően letiltott beépülőre, akkor a böngészők jól látható módon jelzik az indításuk lehetőségét a felhasználó felé.

A szoftverek saját bővítményeit nem fogja érinteni a korlátozás, ám azok alapvetően webes technológiákkal készültek, így nem képesek a hagyományos társaikhoz hasonló biztonsági fenyegetést jelenteni. A lépés azok számára lehet a legkényelmesebb, akik kénytelenek valamilyen portál miatt feltelepíteni a Java futtatói környezetet, ám nem szeretik manuálisan ki- és bekapcsolgatni annak beépülőjét.

A Google tájékoztatása szerint az első időszakban néhány népszerű plugint – Microsoft Silverlight, Unity, Google Earth, Google Talk, Facebook Video – átmenetileg fehérlistára fognak rakni, ezzel elkerülve a tömeges felhasználói kényelmetlenségeket.

Ettől függetlenül a tervek szerint 2014 vége táján letiltják majd a Chrome-ban az NPAPI (Netscape Plugin API) technológiás beépülőket, így azok készítői kénytelenek lesznek áttérni az általuk készített PPAPI (Pepper Plugin API) használatára, amennyiben pluginekkel kívánják turbóznia a Google böngészőjét.
Utóbbi jelentősen biztonságosabb a NPAPI-nál, ugyanis betöltéskor homokozóba teszi a beépülőt, ezen programozási felületet használja a Chrome saját Flash-változata is.
[right]Kép[/right]


2014. máj. 2. 18:54
Profil Honlap
Avatar

Csatlakozott: 2014. ápr. 28. 19:20
Hozzászólások: 2770
Tartózkodási hely: Körmend city
Hozzászólás Re: Hírek a nagyvilágból
Így szerezhetünk tetszés szerint használható, legális zenéket a YouTube-ról

Feltehetően nem a legalitás ösvényén járunk, ha csak úgy letöltünk valamit a YouTube-ról. Hála egy újdonságnak, azért vannak kivételek.

Ha mondjuk egy videót készítünk, és csak úgy hasra ütés szerűen töltünk le hozzá kísérőzenét a YouTube-ról, könnyen megsérthetjük a szerzői jogokat.

Hogy ez ne így legyen, a YouTube most létrehozott egy úgynevezett hangkönyvtárat ( http://www.youtube.com/audiolibrary ), amelyben 150 dal közül válogathatunk, és tetszésünk szerint használhatjuk ezeket, még akkor is, ha a filmet végül nem is a YouTube-ra szánjuk.

A zeneszámok változatos műfajúak, és MP3-fájlokként lehet letölteni őket. A hangkönyvtárban – a jobb eligazodás érdekében – többféle szempont (műfaj, hangulat, időtartam, hangszer) alapján csoportosíthatjuk a zenéket, illetve kedvenceinket is összeállíthatjuk belőlük.
[right]Kép[/right]


2014. máj. 2. 18:55
Profil Honlap
Avatar

Csatlakozott: 2014. ápr. 28. 19:20
Hozzászólások: 2770
Tartózkodási hely: Körmend city
Hozzászólás Re: Hírek a nagyvilágból
800 ezer Chrome-felhasználó jelszavait lopták el

E-mailben és facebookos üzenetként is terjed az a facebookos videónak álcázott kártevő, ami egy vizsgálat szerint 800 ezer Chrome böngészőt használó jelszavát lopta el. Most jönnek a firefoxosok.

Egy elsőre ártalmatlannak látszó üzenet, amely arról szól, hogy egy ismerősünk bejelölt minket egy facebookos megosztásában, komoly problémát is tud okozni. A linkre kattintás után előbb egy közbeékelt oldallal találjuk magunkat szembe, ami közli, hogy a videó lejátszásához – amin a szöveg szerint mi magunk is szereplünk – szükség van egy bővítmény letöltésére.

A letöltött kiegészítő aztán nem a videólejátszásban segít, hanem a jelszavainkhoz való hozzáférésben segíti a kártevő üzemeltetőit. A New York Times által idézett olasz kutatók szerint az óránként 40 ezer támadást végrehajtó vírus már több mint 800 ezer felhasználó gépét fertőzte meg. Eddig a Chrome böngészőn volt csak aktív, de már elkészült a Firefox használóinak jelszavait ellopó verziója is - miközben a chrome-osat eltávolította a Google.
A legegyszerűbb védekezési módszer, ha a facebookos értesítő(nek tűnő) e-maileket nem kattintjuk le, hanem egy-egy emailes értesítés után egyszerűen megniytjuk a Facebookot, és ha valóban onnan jött az értesítés, akkor a Facebookon a szokásos helyen (a felső, kék sávban) is megtaláljuk.
[right]Kép[/right]


2014. máj. 2. 18:55
Profil Honlap
Avatar

Csatlakozott: 2014. ápr. 28. 19:20
Hozzászólások: 2770
Tartózkodási hely: Körmend city
Hozzászólás Re: Hírek a nagyvilágból
Durva hátsó kapu a D-Link egyes routereiben

Felhasználói név és jelszó sem kell a kezelőfelületre való jogosulatlan belépéshez.
Jó eséllyel megvan október hónap biztonsági citromdíjasa, ugyanis Craig Heffner biztonsági kutató a szombat éjszakáját buherálással elütve letöltötte a D-Link egyik routeréhez kiadott legutolsó firmware-t, a benne való matatás során pedig roppant
zseniális megoldásra lett figyelmes

Mint kiderült, a vállalat egyes hálózati eszközein futó szoftverben található egy hátsó kapu, amely bárki számára lehetővé teszi az érintett eszközökhöz való hozzáférést, a behatoló szabadon meg tudja változtatni az érintett routerek összes beállítását.

A leginkább meglepő az egészben a jogtalan behatoló azonosítása: nem valamiféle speciális felhasználói nevet vagy jelszót kell megadnia, hanem a webböngészőjének típusleíró karaktersorozatát (avagy user agent stringet) kell „xmlset_roodkcableoj28840ybtide”-re állítania. Előbbi visszafelé olvasva „edited by 04882 joel backdoor”.

Hírünk írásáig a D-Link nem reagált a fejleményre, azonban a Heffner szerint a hátsó kapu valószínűleg azért került be, mert egyes belső szolgáltatásoknak vagy programoknak időnként meg kell változtatniuk automatikusan a router beállításait, ám az ehhez szükséges alapértelmezett jelszót átírhatja a felhasználó, így valamelyik programozónak kigyúlhatott a feje felett az izzó. Ráadásul nem mostanában, ugyanis a stringre rákeresve kiderült, hogy egy orosz fórumon már 2010-ben is tudtak a létezéséről.

Szerencsére a routerek kezelőfelületén kikapcsolható a távoli hozzáférés, így elméletileg biztonságossá tehetőek a sebezhető modellek. Az érintett hardverek pontos listája ismeretlen, ám a D-Link DIR-100 / DI-524 / DI-524UP / DI-604S / DI-604UP / DI-604+ / TM-G5240, továbbá a Planex BRL-04UR / BRL-04CW jó eséllyel tartalmazzák a kéretlen extrát.[right]Kép[/right]


2014. máj. 2. 18:55
Profil Honlap
Avatar

Csatlakozott: 2014. ápr. 28. 19:20
Hozzászólások: 2770
Tartózkodási hely: Körmend city
Hozzászólás Re: Hírek a nagyvilágból
Nő a különbség a vírusirtók között?

Minden egyes héten majdnem 60 ezer új kártevő jelenik meg. Ezzel a tempóval nem minden vírusirtó képes tartani a lépést, így a különböző védelmi programok teljesítménye között egyre nagyobb különbség figyelhető meg.

Hiába ér el egy vírusirtó jó eredményeket éveken keresztül, idővel csökkenhet a teljesítménye. A nemzetközi tesztlaboratóriumok vizsgálatai arra hívják fel a figyelmet, hogy az egyes szoftverek között egyre nagyobb különbség figyelhető meg. Míg a vezető vírusirtók 99% feletti eredményeket érnek el a vizsgálatok során, a második vonalasok csak 93-95%-os felismerési arányt produkálnak, ami praktikusan azt jelenti, hogy egy teszten több ezernyivel több kártevőt eresztenek át, mint élenjáró társaik.

A Virus Bulletin legutóbbi vizsgálata 49 különböző vírusirtó teljesítményét hasonlította össze Windows 7 rendszeren. A szakértők nem csupán azt mérték fel, hogy a kártevők hány százalékát ismerik fel a szoftverek, de azt is, hogy mennyire lassítják le a rendszert. Meglepő eredmény született: a G Data jelentősen elhúzott még a legismertebb márkáktól is, és a kártevők 100%-át felismerte a szignatúra alapú tesztek során, ami a tesztek történetében csak igen ritkán történik meg.

A német vírusirtó szoftver már évek óta kiváló teljesítményt nyújt, és rendre 99% körüli eredményeket ér el a szignatúra alapú felismerési vizsgálatok során, de rendkívül ritka, hogy egy vírusirtó minden kártevőt felismerjen, anélkül, hogy egyetlen téves riasztást adna.

A német védelmi cég szerint a magyarázat az idén bevezetett hibrid CloseGap technológia, mely most először vizsgázott élesben a Virus Bulletin tesztjein. A technológia lényeg a két független szignatúramotor használata, melyből a második védelmi vonal az első „biztonsági réseinek bezárásáért” felel.

A Virus Bulletin értékelése ezenkívül kiemelte, hogy a G Data rendkívül takarékosan bánik az erőforrásokkal is. „A rendszerterhelés, különösen a RAM használata átlag alatti, a víruskeresés pedig gyors. A bemelegítő futások után a szkennelési sebesség kápráztatóan gyorssá válik az éles tesztek során” – írja a tesztlaboratórium.[right]Kép[/right]


2014. máj. 2. 18:56
Profil Honlap
Avatar

Csatlakozott: 2014. ápr. 28. 19:20
Hozzászólások: 2770
Tartózkodási hely: Körmend city
Hozzászólás Re: Hírek a nagyvilágból
Új belépőképernyőt kap a Gmail

Kinézet és funkcionalitás szempontjából egyaránt változik a felület.

Úgy tűnik a Google nem csak a Chrome böngészőben készül látványos változtatásokat végrehajtani, ugyanis a Zinx beszámolója alapján hamarosan megújul a vállalat szolgáltatásaiba való belépéshez használt felület is.

Ez elsőre nem tűnik hatalmas szenzációnak, ám az új megjelenés a jókora „One account. All of Google.” (nagyjából „Egy fiók. Minden, ami Google.”) feliratával némileg rendet tehet a felhasználók fejében: a vállalat különféle szolgáltatásai szimbiózisban élnek egymással, azaz a látszólag különálló portálok összekapcsolódnak a háttérben. Ez sokak esetében szigorúbb adatvédelmi beállításokhoz, ésszerűbb megosztási praktikákhoz vezethet.

Kevésbé spekulatív újdonság, hogy az új kezdőlap képes „megjegyezni” a rajta keresztül egyszer már bejelentkezett felhasználókat, így ha többen is használnak egy számítógépet (vagy ugyanaz a személy több fiókkal rendelkezik), akkor egy listából ki lehet választani a meglátogatni kívántat, csak a jelszót kell begépelni a belépéshez.

A jelek szerint a friss nyitólap egyelőre csak tesztelés alatt áll, a széles körben való elérhetővé válásának ideje nem tisztázott.[right]Kép[/right]


2014. máj. 2. 18:56
Profil Honlap
Avatar

Csatlakozott: 2014. ápr. 28. 19:20
Hozzászólások: 2770
Tartózkodási hely: Körmend city
Hozzászólás Re: Hírek a nagyvilágból
Itt az új NOD 32

Megérkeztek az ESET biztonsági szoftvereinek legújabb otthoni verziói, amik a közösségi médiás biztonságra fókuszálnak.

A legújabb generációs biztonsági programokban a gyártó továbbfejlesztette a közösségi csatornák védelmét biztosító Social Media Scanner funkciót. Az alkalmazás ellenőrzi az idővonalon, üzenőfalon megjelenő posztokat, híreket és felhasználói üzeneteket, hogy azok ne tehessenek kárt a számítógépekben. A Social Media Scanner alkalmazás ismerőseink idővonalát, üzenőfalát is ellenőrzi, illetve kézi és automatikus ellenőrzést is lehetővé tesz. A 6-os verzióban debütált biztonságos online közösségi életet szavatoló program új változata már a Twitter-fiókunkat is megvédi.

Kép


Az új szoftverek sajátja emellett a telepített programok hibáit kihasználó kártevők felismerése, valamint a továbbfejlesztett memóriaellenőrzés, ami kiszűri a bonyolult algoritmusokkal titkosított és a felismerést aktívan megkerülő kártevőket is.

A fejlesztés során külön figyelmet kapott a vírusirtó modul is, amely semlegesíti a különlegesen ellenálló kártevőket és rootkiteket is.[right]Kép[/right]


2014. máj. 2. 18:56
Profil Honlap
Avatar

Csatlakozott: 2014. ápr. 28. 19:20
Hozzászólások: 2770
Tartózkodási hely: Körmend city
Hozzászólás Re: Hírek a nagyvilágból
Nem fog unatkozni: így juthat fantasztikus zenékhez egy elképesztően gazdag ingyenes kínálatból

Pillanatok alatt készíthet lejátszólistát egy igazán gazdag zenei kínálatból válogatva az alábbi oldalon, ráadásul remek zenei csatornák is a rendelkezésére állnak.

Már önmagában a YouTube-on is elképesztő mennyiségű zenét (pontosabban videót) találunk, de tovább növelhetjük a kínálatot, ha hozzávesszük még a SoundCloudot és a DailyMotiont.

A Solayo nevű, egyenlőre béta fázisban lévő oldal a három említett szolgáltatást fogja össze egy felületen. Egy rövid regisztráció után már kezdhetjük is az ismerkedést az oldallal, ahol a legfontosabb opció mindenképpen a Media Search.

Itt természetesen kereshetünk valamelyik kedvenc előadónk, együttesünk, zeneszámunk után, akár külön-külön az említett oldalakon, vagy az All gombra kattintva akár egyszerre mindegyiken. Ha a találatok közül bármelyikre ráállunk az egerünkkel, azonnal lejátszhatjuk, de akár hozzá is adhatjuk lejátszólistánkhoz.

Kép

A Radio menüpontot választva stílusok szerint válogathatunk a zenei csatornák közül, s ha találtunk kedvünkre valót, akkor hallgathatjuk a folyamatos zenét. Ha valamelyik szám megtetszett, hozzáadhatjuk az elérését lejátszólistánkhoz.

A Profile pont alatt ellenőrizhetjük lejátszólistánkat, megnézhetjük az utoljára hallgatott zenéket, sőt azt is láthatjuk, ha valaki követni kezdett volna bennünket.[right]Kép[/right]


2014. máj. 2. 18:56
Profil Honlap
Avatar

Csatlakozott: 2014. ápr. 28. 19:20
Hozzászólások: 2770
Tartózkodási hely: Körmend city
Hozzászólás Re: Hírek a nagyvilágból
Gyerekpornó ellen küzdenek a hackerek

Az Anonymous "hacktivistái" ismét bizonyítani próbálják, hogy az emberiség javát szolgálják.

Az Anonymous hackercsoport először azzal tett világhírnévre szert, hogy kiállt a WikiLeaks mellett és olyan oldalaknak ment neki, mint a MasterCard vagy az Amazon.com, de nem átallotta felvenni a kesztyűt a NATO ellen sem.

Vagyis célkeresztjében eddig elsősorban nagy, multinacionális cégek voltak - ehhez képest jelentős elmozdulást jelent a Freedom Hosting elleni hadjárata, amelynek célja a szolgáltatónál tárolt gyermekpornó megszüntetése. Az Anonymous állítása szerint a cég tisztában van azzal, hogy ügyfelei ilyen típusú tartalmakat is tárolnak a szerverein.

Mostani felhívása azonban nem csupán a Freedom Hostingnak szól, hanem bárkinek, aki tárolja, megjeleníti, reklámozza vagy támogatja a gyermekpornográfiát.

A hadjárat október 15-i kezdése óta a hacktivisták számos pornográf linket és oldalt tüntettek el a netről, támadásaik jelentős részét az előbb említett szolgáltató ügyfeleire koncentrálva. Bármit is gondoltunk eddig az Anonymous csoportról, a kevesebb gyerekpornót csak támogatni lehet.[right]Kép[/right]


2014. máj. 2. 18:56
Profil Honlap
Avatar

Csatlakozott: 2014. ápr. 28. 19:20
Hozzászólások: 2770
Tartózkodási hely: Körmend city
Hozzászólás Re: Hírek a nagyvilágból
Így többé nem lesz gondja a külföldi weboldalak megértésével

Bár a nyelvtudás hiánya – elvileg – megakadályozza, hogy megértsük, mit is írnak egy-egy külföldi weboldalon, a gyakorlatban ez mégsem jelenthet problémát.

A Google Fordító korában már nem probléma, ha kíváncsiak vagyunk arra, miről is írnak egy olyan weboldalon, amelynek nyelvét nem ismerjük.
A Google készségesen lefordítja, igaz, nyelvünk bonyolultsága miatt ez a fordítás messze nem tökéletes, de jobb, mint a semmi.
Ha pedig valamennyit még tudunk is a szóban forgó nyelven, egész jól össze tudjuk hozni a végére a fordítást.

Most egy olyan kiegészítőt mutatunk, amellyel a Firefoxban válik lehetővé az azonnali és kényelmes oldal-, illetve szövegfordítás.

A Translate This! nevű kiegészítőről van szó, amelyet innen tölthetünk le.
Láthatatlanul települ a böngészőnkbe, de azért ott bújik a jobb egérkattintás hatására előkerülő helyi menüben.
Ha a továbbiakban egy olyan külföldi oldalra tévedünk, amelyet lefordíttatnánk, csak kattintsunk a jobb egérgombbal, és válasszuk a helyi menü Translate This! – Page opcióját.

Kép

Ekkor egy új ablakban a Google fordító nyílik meg, s nekünk már csak a célnyelvet kell kiválasztanunk, hogy megkapjuk a teljes oldal fordítását.

A kiegészítő egyébként kijelölt szövegrészekkel is működik, ilyenkor a helyi menüben a Translate This! – Selection lehetőség jelenik meg, és a Google Fordító – új – ablakában csak a kijelölt rész és annak fordítása látható.[right]Kép[/right]


2014. máj. 2. 18:57
Profil Honlap

Csatlakozott: 2014. ápr. 30. 20:14
Hozzászólások: 67
Hozzászólás Re: Hírek a nagyvilágból
Winamp: élt 16 évet

Teljesen leállítják a legendás, ám mára már erősen megkopott hírnevű médialejátszó szoftver fejlesztését, decembertől már múzeumi darabnak számít.

A tulajdonos amerikai szolgáltató, az AOL tegnap bejelentette, hogy december 20-án leállítják a winamp.com weboldalt és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat, ezzel egyidejűleg a Winamp médialejátszó sem lesz továbbra letölthető a hivatalos forrásból, vagyis megszűnik a fejlesztés.

A legifjabb számítógépes generáció számára valószínűleg már nem sokat mond az eredetileg a Nullsoft által megalkotott szoftver, de az ezredfordulón az egyik legnépszerűbb alkalmazás volt. Az 1997-ben megjelent Winamp megújította a tömegesen használt médialejátszók piacát: többféle felület közül lehetett választani, sokféle formátumot támogatott, kis mérete és gyors működése is kiemelte a versenytársak közül.

Fejlesztői a sikert pénzre is tudták váltani: a megjelenés után két évvel a szoftvert 400 millió dollárért megvásárolta a vezető amerikai szolgáltató, az AOL – az egyezség része volt az idén augusztusban megszüntetett rádióportál, a spinner.com is.

A kétezres évek elején is folyt a fejlesztés, megjelentek a Winamp Androidra és Macre írt verziói, de hiába, a lejátszó már sosem érte el korábbi népszerűségét, ráadásul a 2002-ben megjelent harmadik verziótól kezdve a felhasználók egyre elégedetlenebbek voltak a fejlesztésekkel, emellett mind számosabb versenytárs jelent meg jobb programokkal. A nemrég az ars technika által közzétett nagy összefoglaló cikkből kiderül, hogy a szoftvert azért még mindig sok millióan használják világszerte és évente hatmillió dollárt hoz a tulajdonosnak.

Aki megőrzi a lejátszót a gépén, annak december 20-áig van arra lehetősége, hogy a sok ezerből letöltsön még néhány „bőrt”, vagyis felhasználói felületet.


2014. máj. 2. 18:58
Profil

Csatlakozott: 2014. ápr. 30. 20:14
Hozzászólások: 67
Hozzászólás Re: Hírek a nagyvilágból
:happy-dancing Az év innovációja: VHS videomagnóval állt elő a Sansui

Kép


Írta: elefant | 2013-12-05 09:45 | Forrás: PROHARDVER!
A Doshisha RVP-100 csak a szalagok lejátszására képes.

Mivel még mindig rengeteg háztartásban ott figyel a verejtékes munkával összelapátolt VHS videokazetta-gyűjtemény, így tulajdonképpen érthető, hogy még mindig lehet piaca a hagyományos videomagnóknak. És, ha kereslet, van, akkor a kínálat sem hiányozhat, legalábbis ez járhatott a hazánkban kevéssé ismert japán Sansui döntéshozóinak a fejében, mikor úgy döntöttek, hogy még karácsony előtt a boltokba küldenek egy ilyen eszközt.

Sansui Doshisha RVP-100
Sansui Doshisha RVP-100 [+]

A Doshisha családba tartozó RVP-100 a belépő szint belépő szintjét képviseli. Még a műsorok felvételére sem képes, tehát pusztán a kazetták lejátszására alkalmas, emiatt pedig már a '80-as évek közepén is mindenhol körberöhögték volna. A lassított lejátszásra és a kép kimerevítésére ugyan módot ad, de ezt extrának nevezni 2013-ban túlzás lenne. A 36 centiméter széles, 22,6 centiméter mély és 9,2 centiméter magas készülék súlya 2,3 kilogramm, szerencsére azért távirányító jár mellé, de a közel 150 dolláros ár így is soknak tűnik érte.


2014. máj. 2. 18:58
Profil

Csatlakozott: 2014. ápr. 30. 20:14
Hozzászólások: 67
Hozzászólás Re: Hírek a nagyvilágból
Lebukott a kémkedő zseblámpa

Index

2013. december 6., péntek 10:18 |
Címkék
android, app, gps

Akár százmillióan is letölthették azt az androidos zseblámpa-alkalmazást, ami titokban gyűjtötte és továbbküldte a telefon gazdájának földrajzi pozícióját.

A Brightest Flashlight Free nevű ingyenes alkalmazás gyártója még csütörtökön egyezett ki az USA Szövetségi Kereskedelmi Bizottságával. A bizottság vizsgálata szerint a cég átverte a felhasználókat, amikor eltitkolta, hogy a megszerzett adatokat harmadik félnek is eladja, ráadásul úgy, hogy egy kódsor segítségével pontosan visszafejthető az is, pontosan melyik telefonhoz tartozik az adat. A mostani döntés szerint a zseblámpa-alkalmazás fejlesztőjének, a Goldenshores Technologies nevű cégnek bele kell írnia a felhasználási feltételekbe, hogy pontosan mi történik az adatokkal, illetve törölniük kell a felhasználókról korábban összegyűjtött információkat.

A fejlesztők csak arról tájékoztatták a felhasználókat, hogy saját célra gyűjtik a helyadatokat, ráadásul egy hamis lehetőség kipipálásával azt a látszatot keltették, mintha az adatgyűjtést le is lehetne tiltani. Az FTC általánosságban is problémásnak nevezte a jelenséget, hogy a cégek az új technológiák felhasználóinak adatait anélkül gyűjtik össze, hogy elmagyaráznák, mit is nyernek ezen az egészen.

A bizottság egy korábbi vizsgálata szerint a gyerekeknek szóló alkalmazások hatvan százaléka gyűjt és továbbít helyadatokat, készülékazonosítókat, és ezeket általában el is adták olyan cégeknek, akik tevékenységüket az így szerzett információk alapján finomhangolják.

A helyadatok lehetővé teszik a cégeknek, hogy személyre szabott ajánlatokkal bombázzák a felhasználókat az alapján, hogy mely boltok közelében járnak, milyen üzletekbe térnek be, milyen útvonalon járnak dolgozni. Szakértők szerint a helyadatokra épülő marketing még gyerekcipőben jár, de 2015-re a mobileszközökre küldött reklámok adják majd a reklámipar legnagyobb részét, de az adatok kezelését részletesen szabályozó törvényekre még várni kell.


2014. máj. 2. 18:59
Profil

Csatlakozott: 2014. ápr. 30. 20:14
Hozzászólások: 67
Hozzászólás Re: Hírek a nagyvilágból

yahoo


2014. máj. 2. 19:00
Profil

Csatlakozott: 2014. ápr. 30. 20:14
Hozzászólások: 67
Hozzászólás Re: Hírek a nagyvilágból
Szerezze meg a mobiltelefonjának a pontos helymeghatározását online - Buddy-locator.com

Link http://buddy-locator.com/hu/


2014. máj. 2. 19:01
Profil

Csatlakozott: 2014. ápr. 30. 20:14
Hozzászólások: 67
Hozzászólás Re: Hírek a nagyvilágból
My 80′s TV

http://my80stv.com/#oU5t3Ft5JhU

cy321


2014. máj. 2. 19:02
Profil

Csatlakozott: 2014. ápr. 30. 20:14
Hozzászólások: 67
Hozzászólás Re: Hírek a nagyvilágból
24Kupi Pro Watch
http://www.youtube.com/watch?v=R-H8cwJT ... detailpage
Csak vizbe ne menj vele. :1212


2014. máj. 2. 19:03
Profil
Avatar

Csatlakozott: 2014. ápr. 28. 19:20
Hozzászólások: 2770
Tartózkodási hely: Körmend city
Hozzászólás Re: Hírek a nagyvilágból
Egy érdekes cikk, amelyben leírtakra érdemes lesz odafigyelni, mivel elképesztően nagy károkat okozhat!

Már a magyar internetezők is a CryptoLocker áldozatai lehetnek!

Már a magyar felhasználóknak is egyre nagyobb esélyük van belefutni, az utóbbi idők egyik legveszélyesebb kártevőjébe, a CryptoLocker-be – figyelmeztetnek a G Data munkatársai.
A vírus minden a gépen talált dokumentumot, táblázatot és fényképet titkosít, amikhez ez követően nem lehet hozzáférni – csak akkor, ha a felhasználó kifizeti bűnözők részére a kb. százezer forint körüli összeget a feloldókulcsért cserébe.
Ugyanakkor a fizetés sem garantálja, hogy visszakapjuk a fájlokat.

A kártevő első felbukkanása tavaly szeptemberre tehető, decemberben pedig már egy még agresszívabb verzió jelent meg, mely hordozható meghajtókon is terjed, és csak a lenyomozhatatlan virtuális fizetőeszközt, a Bitcoint fogadja el.
A G Data hazai képviseletének figyelmeztetése szerint a CryptoLocker most Magyarországon is aktívabb, egyre sűrűbben lehet találkozni fertőzésekkel.

Az áldozatok jellemzően olyan internetezők, akik nem használnak jogtiszta, frissített vírusirtót a számítógépükön, vagy nem ügyelnek arra, hogy telepítsék az operációs rendszerük frissítéseit.
A fő problémát az okozza, hogy a CryptoLocker olyan erős és állandóan változó titkosítást használ, melyet nem lehet visszafejteni.
Így ha a fájlokról nem készült biztonsági mentés egy külső meghajtóra, akkor nem tudjuk visszanyerni az adatainkat, még akkor sem, ha egyébként magának a kártevőnek az eltávolítása viszonylag egyszerű.

Miközben a University of Kent felmérése szerint az angliai áldozatok 40 százaléka kifizeti a százezres váltságdíjat, a G Data arra is felhívja a figyelmet, hogy ez egyáltalán nem garantálja, hogy visszakapjuk az adatainkat.
A szakértők szerint folyamatosan gondoskodni kell az adatok külső adathordozóra (például DVD-re) való mentéséről.

A Dropbox és a OneDrive jellegű szolgáltatások használata nem jelent megoldást, mivel a kártevő a géphez csatlakoztatott online tárhelyekre mentett fájlokat is titkosíthatja. Fontos: ha azt észleljük, hogy egy fájlunk titkosításra került, a számítógépet azonnal válasszuk le a hálózatról és a hálózati adattárolókról, hogy ne tudjon továbbterjedni.
A gépet kapcsoljuk ki, majd egy vírusirtó szoftver lemezéről indítsuk újra, és azonnal kezdjük meg az operációs rendszer megtisztítását.

A CryptoLocker az úgynevezett zsaroló kártevők közé tartozik.
Ezek általában zárolják a fertőzött gépet vagy bizonyos fájlokat, majd a tulajdonostól pénzt kérnek a feloldásért.
CryptoLocker álcázott e-mail csatolmányként érkezhet a gépre, de terjed a torrent oldalakon is, ezeken jellemzően valamilyen licenckulcs-generáló programnak álcázzák készítői.
Miután megfertőzte a gépet, a távoli szerverről egy egyedi publikus aláíró kulcsot tölt le, és ezt használja a titkosításra.
Mivel még a privát kulcsot is folyamatosan változtatják a bűnözők, az 1024 vagy 2048 bites titkosítás visszafejtése gyakorlatilag nem lehetséges.

A kártevő minden helyi meghajtón titkosítja a Microsoft Office, az OpenDucument és más dokumentumfájlokat, a képeket és az AutoCAD fájlokat.
Azután információkat jelenít meg arra vonatkozva, hogyan kaphatjuk vissza az adatainkat. Ehhez jellemzően százezer forint körüli összeget kell a készítők számlájára utalnunk Bitcoinokban, egy virtuális fizetőeszközben.
Tavaly decemberben a ZDnet követett 4 Bitcoin címet, és megállapította, hogy a CryptoLocker készítői már akkor 27 és 49 millió dollár közötti összeget kerestek a zsaroló kártevővel.


2014. máj. 2. 19:05
Profil Honlap
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 26 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware.
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség